Autor: Kaubandus.ee • 4. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP 9 suurima palgaga kaubandusjuhti

Baltic Agro juhatuse liige Ants Puusta
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Lisaks palgamaksjate edetabelile koostas Äripäev ka kõrgemat palka teenivate tippjuhtide pingerivi. Kokku reastati 259 tippjuhti, kes said kuus tasu rohkem, kui 5000 eurot. Vaata, kes on kaubanduse valdkonna suurima palgaga tippjuhid 2015. aasta andmete põhjal.

Edetabeli võitis ABB juhatuse liikmed Bo Hendrikson ja Matti Pekkarinen, kelle keskmine brutokuutasu oli 2015. aastal 36 917 eurot.

1. 15 000 (keskmine kuutasu)

ANTS PUUSTA - Baltic Agro (koht suures tabelis 25)

Ainsana töötasu saav juhatuse liige, kes töötab ka tegevdirektorina. Olnud rapsi-, teravilja- ja väetisemüüjana, Taani DLA Gruppi kuuluva ettevõtte juhatusse alates 2006. aastast.

2. 13 079 (keskmine kuutasu)

OSVALDO VALENTINI, MAREK MAIDE, ALAR METSSON – Toyota Baltic (koht suures tabelis 36)

Metsson lahkus juhatusest eelmise aasta sügisel. Tema asemel on uus juhatuse liige Marek Maide.

3. 12 763 (keskmine kuutasu)

MATI POPS – Rocca Al Mare Kaubanduskeskuse AS (koht suures tabelis 39)

Väga eduka kaubanduskeskuse juht alates 2005. aasta novembrist.

4. 10 088 (keskmine kuutasu)

RAUL PUUSEPP – Tallinna Kaubamaja (koht suures tabelis 57)

Eelmisel aastal tema tasu suurenes ja põhjusega, sest Tallinna Kaubamaja grupp on olnud viimastel aastatel väga edukas ning suutnud aktsionäre heade majandustulemuste ja dividendidega rõõmustada. Puusepa eelmise aasta juhatuse liikme tasule võis veel lisanduda keskmiselt 8189 eurot kuus.

5. 8839 (keskmine kuutasu)

PAOLO MICHELOZZI, ALLAN REMMELKOOR – Pro Kapital (98)

Kinnisvarafirma juhatuse liikmetele makstavat tasu täpselt ei avalikustata. Ettevõte arendab praegu Tallinnasse Ülemiste kunagise Tallinna lihakombinaadi territooriumile uut kaubanduskeskust, mis peaks saama valmis järgmisel aastal.

6. 6 454 (keskmine kuutasu)

MEELIS MITT – Baltem (koht suures tabelis 183)

Juhtinud ettevõtet üle 20 aasta. Komatsu ehitus- ja kaevandusmasinate müügiga oma tegevust alustanud ettevõte tegutseb Eesti, Läti ja Leedu turul alates 1994. aastast.

7. 6 159 (keskmine kuutasu)

JUSSI PÄRNPUU, JANEK AAVIK – Auto 100 (koht suures tabelis 192)

Škoda autosid maale toova ja hooldava ettevõtte juhid.

8. 5 890 (keskmine kuutasu)

HENRI KAASIK-AASLAV – Paulig Coffee Estonia (koht suures tabelis 210)

Paulig kohvi müüja Eestis. 2014. aastal ühinesid Paulig Coffee Estonia AS ja Vendor Eesti OÜ. Eelmisel aasta sügisel toimus ka ettevõttes juhi vahetus. Henri Kaasik-Aaslavi asemel tuli juhatajaks Kadri Kangur.

9. 5674 (keskmine kuutasu)

JAREK SÄRGAVA, ALEKSEI KADÕRKO – Silvano FG (koht suures tabelis 227)

Börsifirma juhatuse liikmete tasu aruandes eraldi ei märgita. Möödunud aastal asus ettevõtet juhtima Jarek Särgava. Aleksei Kadõrko hoolitses ettevõtte finantside juhtimise eest. Tänavu 1. augustist lõpetati aga Kadõrkoga leping ning juhatuse esimehe kohale asus varem Baltikas, ETKs ning Kalevis juhatuse liige olnud Kati Kusmin.

Vaata kogu juhtide Palga TOPi Äripäevast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757