Autor: Äripäev • 8. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima maksab Läti katastroofi ohvritele toetust

Maxima
Foto: Andras Kralla
Maxima Latvija maksab 2013. aasta 21. novembril Riias kauplusevaringus kannatanute perekondadele toetust 100 000 eurot. Sellega loodab ettevõte lõpetada kompensatsioonide maksmise protsessi, vahendas Läti rahvusringhääling.

Kannatanud nõuavad Maximalt hüvitiseks kokku üle 155 miljoni euro.

Sotsiaalselt vastutustundliku ettevõttena tunneme me moraalset kohustust toetada Zolitude tragöödias lähedase inimese kaotanud peresid. Meil on rõõm, et see kokkulepe lõpetab pikaleveninud juriidilised vaidlused ja teadmatuse, milles selles kohutavas tragöödias lähedased kaotanud pered on elanud,“ ütleb Alvydas Šustikas, kes on Maxima Gruppi tegevjuht ja seeläbi koordineerib ka Maxima jaeketi tegevust Lätis. “Need inimesed vajavad praegu tuge ja just seepärast on Maxima Latvija valmis maksma 100 000 eurot toetust  igale perele, kes kaotas tragöödias lähedase inimese. Kokkuleppega tahame näidata omapoolset head tahet olukorra lahendamisel ja pakkuda tuge lähedase kaotanud perele, “ rõhutab Šustikas.

Riias Zolitude linnaosas asunud Maxima kaupluse laevaringus on süüdi mõistetud üheksa inimest: ehitusinsener, ehitusekspert, ehitusjärelevalvaja, arhitekt, töödejuht ning Riia ehitusameti ja Maxima töötajad. Massiivses uurimises töötas kohus läbi 80 köidet materjale, kuulati üle 144 tunnistajat ja kümneid eksperte. Uurimise tulemusena selgus, et vähemalt 30 korda oleks pidanud kaupluse ehitusprotsessi sekkuma või selle peatama, sest ilmsiks tulid mitmesugused rikkumised, rõhutas prokuratuur.

Riia Zolitude linnaosa Maxima kaupluse lagi kukkus sisse 2013. aasta 21. novembril ajal, kui õhtusel tipptunnil oli müügisaalis palju inimesi. Mitu korda enne varingut hakkas tööle häire, kuid personal ei pidanud vajalikuks külastajaid evakueerida. Tund pärast esimest sireeni kukkus hoone katus sisse, mattes enda alla inimesed. Seejärel toimus teinegi varing.

Läti iseseisvusaja ohvriterohkeimas katastroofis hukkus 54 inimest, poolsada inimest sai viga. Mullu avaldatud uurimisraporti kohaselt põhjustas varingu ehitusviga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757