Amazoni uus videoteenus tõotab ettevõttele kasu tuua

Amazon mediagroup
Amazon mediagroup

Amazoni aktsiad tegid täna ligi 2% kasvu ning ettevõtte globaalne videteenuse turuletulek võib aktsiale veelgi enam kasuks tulla.

Eelmisel nädalal kirjutas The Wall Street Journal Amazoni plaanist laiendada Amazon Prime Video teenust, mis tähendaks ühtlasi seda, et Netflix saab omale konkurendi. Amazonile läheb teenuse turuletoomine maksma 4-5 miljardit dollarit.

“See on ülimalt kallis, kuid Amazon näeb seda edaspidi kui ühte suurt tuluallikat,” sõnas Cowen & Co müügijuht David Seaburg.

Seaburg on Amazoni videoteenuse osas optimistlik ning usub, et see laieneb üha enamatesse riikidesse ning kasvatab jõudsalt oma turuosa. Ühtlasi usub ta, et pikas perspektiivis osutub teenus ettevõttele ka kasumlikuks ning turul jätkub usutavasti ruumi mitmele tegijale.

Hoolimata investorite hiljutistest sammudest ning suurtest tehnoloogiafirmadest nagu Amazon ja Facebook eemale hoidmisest, soovitab Seaburg sellest hoolimata ettevõtte aktsiaid osta. Kaks päeva peale valimisi tegi Amazon 6% languse.

Interneti meedia ja internetianalüütiku Anthony DiClemente sõnul aga võib Amazoni edasine investeerimine meediasse olla lähiperspektiivis riskantne. “Nagu ka paljud teised asjad, mida Amazon praegu teeb, on see väga kallis ettevõtmine,” sõnas ta.

Tema sõnul panustavad investorid Amazoni aktsiatesse mitte selle videoäri tõttu, vaid pigem e-kaubanduse ja pilveteenuse, Amazon Web Services tõttu.

“Seega inimesed, kes omavad Amazoni aktsiaid, peavad olema kannatlikud ning arvestama, et lähiajal võib see mõjutada ettevõtte marginaale samal viisil, nagu juhtus kolmandas kvartalis,” märkis DiClemente.

Üldiselt on tema sõnul aga praegu hea aeg omada Amazoni aktsiaid, kuna tavaliselt kasvab ettevõtte aktsiate hind neljandas kvartalis. DiClemente soovitab ettevõtte aktsiaid osta ning on hinnasihiks seadnud 950 dollarit; praegu maksab ettevõtte aktsia 775 dollarit.

Osale arutelus

  • Kadi Neemre, kaasautor

    Kadi Neemre, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara