Sanitex: Kaupmehe tehing meid ei mõjuta

Sanitexi juhatuse liige Valentas Šulskis
Sanitexi juhatuse liige Valentas Šulskis

Tridensi ost Kaupmees & Ko poolt annab meile hoopiski rohkem jõudu ning paneb meid mõtlema, kuidas saada veelgi tugevamaks ning otsida uusi äriideid, rääkis Sanitexi juhatuse liige Valentas Šulskis.

Šulskise sõnul ei ole siin midagi imelikku, kui üks hulgimüügiettevõte ostab teise ettevõtte, sest Eesti on nii väike ja konkurents muutub üha agressiivsemaks. „Lähitulevikus jäävad ellu ainult suured ettevõtted, kes pakuvad laia tooteportfelli, mis võimaldab  hajutada riske, säästa logistika ning halduskulude pealt,“ ütles Šulskis.

Tema sõnul aitab Kaupmehel Tridensi omandamine leida neil mõnes ärivaldkonnas sünergia ja vähendada mõningaid kulusid. „Tridens on distributsiooni ettevõte, mitte tootja ning neil on tavaliselt fikseeritud tähtajaga lepingud tootjatega, mis ei garanteeri pikaajalist äri,“ rääkis Šulskis.

Sanitex on Baltikumi distributsiooni ja logistika ettevõte, kes keskendub rohkem „kodust eemal“ ärivaldkonnale - logistikale, kontoritarvete ja müügiautomaatide ärile ning Šulskise sõnul on nad viimasel ajal omandanud neid ettevõtteid, mis on seotud nende valdkondadega. 2015. aastal omandas ettevõte Officeday Balticu, 2016. aastal omandas Sanitexi tütarettevõte BLS Agora OÜ ning Officeday omandas omakorda Espressoblue OÜ müügiautomaatide äri.

„Kaupmees ja Tridens ei ole uued ettevõtted turul ning see ei mõjuta meie tegevust. See annab hoopiski meile rohkem jõudu ning paneb meid mõtlema, kuidas saada veelgi tugevamaks ning otsida uusi äriideid,“ ütles Šulskis.

Leedus teeb Tridens täna koostööd Sanitexiga ning Šulskise sõnul ei näe nad eraldi distributsiooniettevõtet Tridens/Kaupmees, sest neil on väike tooteportfell ning suured kulutused.

Täna teatas Eesti tuntuim toidu- ja esmatarbekaupude hulgimüügifirma ning suurim toitlustussektori varustaja AS Kaupmees & KO, et omandab enamusosaluse AS-is Tridens, mis esindab Eestis mitmeid maailma juhtivaid joogi- ja toidubrände. Loe lähemalt SIIT. 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara