5. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti uute sõiduautode turg pööras novembris taas tõusule

Toyota tõusis novembris taas enimmüüdavate autode edetabelis esikohale
Foto: Andras Kralla
Novembris jätkus Eesti uute sõiduautode turul oktoobris hetkeks peatunud kiire tõus ning jätkuvalt on kõige populaarsem automark Toyota.

Eestis müüdi novembris uusi sõiduautosid 1837, mis ületas mulluse novembrikuu müügi ligi kolmesajaga ehk 18,4% võrra enam. Kokku on tänavu 11 kuuga müüdud 21125 uut sõiduautot ehk 10,4% rohkem kui möödunud aastal sama perioodil, ja tänavu müüdud uute sõiduautode arv ületab juba praegu mullu terve aasta jooksul müüdud autode arvu.

Novembris oli jätkuvalt kõige populaarsemaks segmendiks väiksemad keskklassi autod, mis moodustasid 31% kogu automüügist. Populaarsuselt järgnesid enam-vähem võrdse turuosaga keskautod ja keskmised maasturid. Elektriautosid müüdi novembris kaks. Kogu sõiduautode impordist moodustasid uued autod ligikaudu 50%. Eksporti läks novembris 85 autot.

Automarkidest tõusis novembris taas esikohale Toyota 292 müüdud autoga, järgnesid oktoobris enim autosid müünud Škoda 215 ja Renault 166 sõiduautoga. Toyota juhib automarkide edetabelit ka 11 kuu kokkuvõttes 3338 autoga. Mudelitest osutus novembris edukaimaks Škoda Octavia, milliseid müüdi 117. Esikolmikusse mahtusid ka Honda CR-V ja Toyota Avensis, vastavalt 64 ja 62 müüdud autoga.

Tarbesõidukite turg pöördus novembris kergesse langusse ja tänavu müüdi neid 3,3% võrra vähem kui mullu samal ajal. 11 kuu kokkuvõttes aga püsib tarbesõidukite müük siiski 8,9% plusspoolel. Populaarseimaks margiks osutus novembris Citroen 67 müüdud sõidukiga ning järgnesid Peuegot 62 ja Renault 48 müüdud tarbesõidukiga. Veokeid müüs kõige enam Scania ning esikolmikusse mahtusid ka Mercedes-Benz ja Volvo.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757