6. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tridens vajas raha Läti-Leedu turule

Tridensi juhatuse liige Janno Hert
Foto: Andres Haabu
Tridens otsustas firma enamusosaluse müüa, et Läti ja Leedu turul jõud koguda.

Viimastel aastatel ei ole Tridens Lätis ja Leedus piisavalt edukas olnud, kuid Kaupmehe investeering peaks aitama seda muuta. Praegu on näha, kuidas Lätist ja Leedust sisenevad suurettevõtted Eesti turule, peale selle tarnivad Eestis tegutsevad kaubandusketid väga palju tooteid ise, märkis Tridensi juhatuse liige Janno Hert.

Eelmisel aastal kasvatas Tridens käivet aasta varasemaga võrreldes 22%, kuid kahjum süvenes, mida põhjustasid Herdi sõnul just nõrkused teistes Balti riikides. „See ongi seotud Läti ja Leeduga. Oleksime oodanud sealt viimastel aastatel võib-olla väheke suuremat kasvu,“ ütles ta ja viitas naaberriikides valitsevale tihedale konkurentsile. Tänu investeeringule õnnestub Herdi sõnul Lätis ja Leedus suurendada tööjõudu, muus osas ta kaarte veel ei avanud.

Herdi sõnul teeb Tridens sel aastal käibekasvu, mis on kõrgem kui mullu. „Tridensi kaubad, mis suures määras meie käivet mõjutavad, on alkohol ja tubakas. Nende hinnad on viimastel aastatel ainult tõusuteel,“ selgitas Hert käibe jätkuvat kosumist.

Loe Äripäevast, mis võis olla tehingu hind.

Eesti tuntuim toidu- ja esmatarbekaupude hulgimüügifirma ning suurim toitlustussektori varustaja AS Kaupmees & KO teatas, et omandab enamusosaluse AS-is Tridens, mis esindab Eestis mitmeid maailma juhtivaid joogi- ja toidubrände. Loe lähemalt SIIT. 

Autor: Marge Väikenurm, Äripäeva ajakirjanik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757