9. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itaalias teeb tuleviku supermarket debüüdi

Milanos avati interaktiivne toidupood, mida nimetatakse tuleviku supermarketiks.
Itaalia suurim supermarketite kett Coop Italy muudab enda kliendikogemust toidukauplustes. Koostöös Accenturega avas Coop Italy Milanos esinduspoe, kus on omavahel ühendatud tavaline kauplus digitaalsega, et luua avatud turu atmosfäär.

Kauplus kasutab innovaatilisi digitaalseid lahendusi, mis näitavad klientidele toote infot, parandavad poes liikumist ning kaasavad kliente, kirjutab CSA.

Interaktiivsed ekraanid ja nutikad riiulid muudavad ostlemise rohkem asjakohasemaks ja personaalsemaks, pakkudes klientidele erinevate toodetega seotud informatsiooni.

Coop’i tuleviku supermarket sisaldab:

Interaktiivsed tahvlid: Tooted on eksponeeritud suurtele interaktiivsetele tabloodele, kus toodet liigutades näeb tema kohta rohkem informatsiooni: päritolu, toiteväärtus, allergeenid, jäätkekäitluse juhend ning kõike, mis on toote ja selle tutvustusega seotud. Süsteem töötab Microsoft Kineticu andurite kaudu.

Vertikaalne riiul: Traditsiooniline riiulite paigaldamine on asendunud puutetundlike rakendustega, mis võimaldavad klientidel kergelt liikuda erinevate tootekategooriate vahel, filtreerida ning otsida enda jaoks just need sobivad tooted. Vaadata toote informatsiooni ning tutvuda erinevate pakkumistega.

Reaalajas andmete visualiseerimine: Kaupluses olles saab klient reaalajas vaadata kaupluses asuval ekraanil päeva parimaid pakkumisi ning kokkamis soovitusi, Coopi sotsiaalmeedia postitusi ning kõige enam müüdavamaid tooteid ja igas tootekategoorias toimuvad toote kampaaniaid.

Accenture aitas Coop’il kaupluses informatsiooni edastamise süsteemi täielikult ümber teha. Tulemuseks oli modulaarne ja paindlik lahendus, mille aluseks on Microsoft Azure pilve-põhine platvorm, mida saab kasutada kergesti kõikides kauplustes.

Uue lahendusega muudab ettevõtte füüsilise kaupluse eluliseks ning digitaalsed lahendused loovad kaasahaarava ostukogemuse.

Algselt oli näidiskauplus väljas Milano Expol 2015 ning videost näeb, milline kauplus välja näeb. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757