Autor: Kaubandus.ee • 12. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlane otsib turult eelkõige kodumaist kaupa

Foto: Balti Jaama turg
Uuenenud Balti Jaama Turg, mis avab oma uksed tuleval kevadel, viis läbi tarbijauuringu selgitamaks välja, milline on eesti inimese nägemus heast turust.

Vastustes selgus, et hea turg on see, mis pakub oma klientidele värsket, kvaliteetset ja kodumaist kaupa. Samuti peavad inimesed oluliseks puhtust. Väga oodatud on kohalikud talunikud, kes pakuvad enda talu värsket kaupa. Üle kolmveerandi vastajaist pidasid just neid nõudeid kõige olulisemateks. Lisaks värskele toidukaubale soovitakse turult leida ka majapidamiskaupu, lilli, vanakraami ja kohalikku käsitööd.

Huvitava faktina tuli välja, et inimesed soovivad turgu külastada ka õhtuti ning soovitakse, et turg oleks avatud kuni kella 19ni. Seda mainisid eelkõige tööinimesed, kes sooviksid, et ka peale tööpäeva oleks võimalik turult omale värske toidukaup kaasa osta. Praegusel hetkel on lõppeb suurem kauplemine 16-17 vahel.

Rääkides konkreetselt Balti Jaama Turust, siis ootavad inimesed, et lisaks uutele ja suurematele kauplejatele, jätkavad kauplemist ka vanalt turult tuntud müüjad ning tädikesed, kes enda kasvatatud saadusi müüvad. Samuti oodatakse uuelt turult, et sellest saaks lisaks ostlemisele ka meeldiv ajaveetmise koht ning koht mida saame uhkusega ka turistidele näidata.

Balti Jaama Turu ja DEPOO kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Liisel Vellendi sõnul oli küsitluse eesmärgiks välja selgitada inimeste soovid, et need hiljem ka täita „Olime meeldivalt üllatunud, et lühikese ajaga oli nii palju inimesi valmis oma arvamust avaldama. Lubame oma külastajatele, et võtame nende soove kindlasti arvesse ja uuest Balti Jaama Turust saab koht, mille toote ja teenuste valik on lai ning pakub igale ostjale midagi meelepärast. Samuti lubame, et uuenenud turust saab mõnus ajaveetmise koht, mida koos perega külastada ja kus sõpradega kohtuda“,  sõnas Vellend.

Hetkel on turu ehitus igati graafikus ja uuenenud Balti Jaama Turg plaanitakse avada 2017. aasta mais. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757