19. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Porto Francole väljastati ehitusluba

Porto Franco
Foto: Porto Franco
Tallinna linnaplaneerimise amet väljastas reedel, 16. detsembril Porto Franco äri- ja vabaajakeskusele ehitusloa. Porto Franco OÜ juhatuse esimehe Aldo Daponi sõnul võimaldab ehitusluba algust teha Porto Franco kaubandus- ja bürookompleksi maapealse osa välja ehitamisega.

Senised ehitustööd Porto Franco arendusobjektil on toimunud juba varasemalt väljastatud maa-aluse osa ehitusloa alusel.

- Tallinna kesklinnas asuv äri- ja vabaajakeskus üldpinnaga ca 150 000 m2,sealhulgas:

o Kaubanduskeskuse renditavad pinnad kokku 35 000 m2o Suurim kesklinna hüpermarket 6500 m2o Kohvikud ja restoranid 5000 m2o Moekaubad 17 000 m2o Maa-alune parkla kokku ca 1250 autoleo Bürookeskuse renditav pind ca 31 700 m2

- Porto Franco arendusse investeeritakse 160 miljonit eurot.- Porto Franco valmib 2018. aasta lõpuks.

“Teade ehitusloa väljastamisest tähendab, et saame pihta hakata Tallinna unikaalseima  ettevõtlus- ja vabaajaveetmise keskkonna ehitustöödega. Porto Franco on esimene teetähis Vanasadama piirkonna välja arendamisel ning südalinna mere äärde viimisel,” ütles Dapon.

“Porto Franco näol on Eesti kontekstis tegemist suurejoonelise kaubandus- ja bürookinnisvara arendusprojektiga ning seetõttu on igati loogiline, et ehitustööd on jaotatud  erinevateks etappideks. Järgmise aasta alguses jõuame lõpule ehitussüvendi rajamisega ning seejärel kandub ehitustööde fookus ärihoonete välja ehitamisele.” lisas Dapon.

Tema sõnul läheb Porto Franco üürnike otsimine plaanipäraselt. "Põhiliselt oleme siiani tegelenud kaubandus-, teenindus- ja toitlustuspindade üürileandmiseks ca 40% ulatuses. Lisaks on sõlmitud eelkokkulepped ceel ca 30% pindade ulatuses. 1. märtsiks järgmisel aastal on kindlasti 70% kaubanduspindadest üürilepingutega kaetud," rääkis Dapon.

Porto Franco arhitektuurse lahenduse autorid on nii Eestis, kui väljaspool Eestit tunnustust ja tiitleid pälvinud arhitektid Mihkel Tüür ja Ott Kadarik arhitektuuribüroost Kadarik Tüür Arhitektid. Porto Franco ärilise kontseptsiooni autoriks on Londonis tegutsev rahvusvaheline arhitektuuribüroo Chapman Taylor. Chapman Taylor on üks maailma edukamaid ning enim auhindu võitnud kaubandus- ning ärikinnisvara lahenduste väljatöötajaid ning projekteerijaid. 

Porto Franco on unikaalne kinnisvaraarendus, mis avab Tallinna kesklinna merele, olles pealinna ainus mereäärne ettevõtlus- ja vabaajaveetmise piirkond. Porto Franco arendusse investeeritakse 160 miljonit eurot ning ehitustöödega plaanitakse lõpule jõuda 2018. aasta lõpuks. Porto Franco kaubandus- ja toitlustuspindade maht on ca 35 000 m2, bürookeskuse maht ca 31 700 m2 ning maa-aluses autoparklas on 1250 parkimiskohta. Porto Franco aktsionärid on Eesti kapitalil põhinevad ettevõtted. Porto Franco juhtkonnal on pikaajaline rahvusvaheline kogemus büroo- ja kaubanduspindade arendamisel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757