3. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2016. aasta enimmüüdud raamatud

Foto: Raul Mee
Raamatumüüjate edetabelite tippu troonivad Rene Bürklandi „Tark tee terviseni“ ja Mihkel Raua „Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda“. Ilukirjandusest oli kõige populaarsem Indrek Hargla „Raudrästiku aeg“.

Rahva Raamatu andmetel müüs Rene Bürklandi „Tark tee terviseni“ üle kahe korra rohkem kui tabeli teine, Mihkel Raua „Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda“. Muude raamatute müüginumbrite omavahelised erinevused on juba tunduvalt väiksemad.

Kui 2015. aasta TOP 20 raamatutest olid lausa kaheksa biograafiad, siis 2016. aasta müügihitid oli ennekõike tervise-, eneseabi- ja esoteerikaraamatud.

Võrreldes 2015. aastaga on tublisti suurenenud huvi põnevike ja kriminullide vastu, samuti on enam kui poole võrra kasvanud finants- ja investeerimisteemaliste raamatute müüginumbrid. Endiselt on populaarsed täiskasvanute värviraamatud.

RAHVA RAAMATU 2016 RAAMATUMÜÜGI TOP 15:

Rene Bürkland „Tark tee terviseni. Hiina toitumisteraapia tervise tugevdamiseks ja haigustest paranemiseks“Mihkel Raud „Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda“Riina Raudsik „Energiakriis. Keha häirekell“Indrek Hargla „Raudrästiku aeg“Valdur Mikita „Lindvistika ehk metsa see lingvistika“Giulia Enders „Võluv soolestik. Kogu tõde ühe alahinnatud elundi kohta“„Südamemandalad. Värviraamat“Marilyn Kerro „Saatuse peegelpilt“Hannes Võrno „Missioon. Ühe missiooni päevikud“Andrus Kivirähk „Oskar ja asjad“Friedemann Bedürftig „1000 lossi, kindlust ja paleed“„Muinasjutte loomadest“Rene Bürkland „Tervise alkeemia. Hiina meditsiiniline lähenemine tervisele ja haigustele“Eno Raud „Sipsik“Edda Paukson „Pauksoni astroloogiline abimees 2017“

Rahva Raamatu E-raamatute TOP 10:

Clare Mackintosh „Ma lasen sul minna“Paula Hawkins „Tüdruk rongis“Kaisda Masso „Minu Portugal. Igatsedes kadunud aega“E. L. James „Grey“    Manona Paris „Minu Moskva. Kõigi vimkade kiuste“Joanne Fluke „Mõrv sidrunibeseekoogiga“Giulia Enders „Võluv soolestik. Kogu tõde ühe alahinnatud elundi kohta“          Heikki Mägi, Rene Poljakov „60 minutiga nädalas vormi“Jaana Albri „Minu Kreeta. Mineviku hõng euroopa lõuna“Mirjam Johannes „Minu Barcelona. Mäe ja mere embuses“

APOLLO 2016 RAAMATUMÜÜGI TOP 10:

Rene Bürkland «Tark tee terviseni»Mihkel Raud «Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda»Indrek Hargla «Raudrästiku aeg. Muinas-Eesti kriminaalromaan»Giulia Enders «Võluv soolestik. Kogu tõde ühe alahinnatud elundi kohta»Liiklustestid EAKL eesti keelesRiina Raudsik «Energiakriis. Keha häirekell. Millest saavad haigused alguse?»Marilyn Kerro «Saatuse peegelpilt»HAPKOMAH «Kuidas minust sai HAPKOMAH»Valdur Mikita «Lindvistika ehk metsa see lingvistika»Andrus Kivirähk «Oskar ja asjad»

Apollo E-raamatute TOP 10:

Paula Hawkins «Tüdruk rongis»E. L. James Grey «Viiskümmend halli varjundit» läbi Christiani silmadeMart Sander «Litsid»Mart Sander «Litsid II raamat. Naiste sõda»Jaak Roosaare «Rikkaks saamise õpik»Katrin Pauts «Politseiniku tütar»Michael Bussy «Leidlaps lumetormist»David Lagercranz «See, mis ei tapa»Giulia Enders «Võluv soolestik. Kogu tõde ühe alahinnatud elundi kohta»Lee Child «Vaenlane»

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757