Baltika müügitulu kahanes

Baltika kauplus
Baltika kauplus

Rõivatootja Baltika jaemüük oli 2016. aastal tunamullusest väiksem ka jätkuvates tegevusvaldkondades, kuigi hulgimüüki õnnestus mõnevõrra kasvatada.

Konsolideeritud müügitulu jätkuvatest tegevusvaldkondadest ulatus 2016. aastal 46 974 000 euroni, teatas ettevõte börsile. Aastases võrdluses tähistab see 4-protsendilist langust, arvestamata seejuures müügitulu Venemaa jaekauplustest, mida loetakse lõpetatud tegevusvaldkonnaks.

Kogu 2015. aasta müügitulu oli ligi 53,3 miljonit eurot ehk tegelik aastane müügitulu langus ulatus 11,9 protsendini.

Jaemüük jätkuvatest tegevusvaldkondadest langes 39 673 000 euroni ehk 7 protsenti. Venemaa jaepoodide asendamine 2016. aasta veebruaris frantsiisikauplustega on kasvatanud hulgimüüki aastaga 6 014 000 euroni (2015. aastal oli hulgimüük 4 976 000 eurot).

2016. aastal avas Baltika 4 uut jaekauplust, neist 2 Eestis ja 2 Lätis. Samuti avati 3 uut frantsiisipoodi Ukrainas. Kokku oli Baltikal aastalõpu seisuga 128 poodi, neist 95 kuulus ettevõttele endale. Keskmine müügipind suurenes aastaga 1% võrra.

Osale arutelus

  • Olavi Teppan, börsitoimetaja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara