USA tarbijate kindlustunne püsib kõrgel

ostlemine, kott
ostlemine, kott

Michigani ülikooli avaldatav tarbijate kindlustunde indeks väljendab ameeriklaste usku värske majanduspoliitikaga kaasnevasse kasvu.

Tarbijate kindlustunde indeks oli jaanuaris 98,1 punkti ehk praktiliselt samal tasemel kui lõppenud aasta detsembris, kui indeksi näiduks mõõdeti viimase 12 aasta kõrgeim 98,2 punkti. Jaanuari indeksi näit vastas analüütikute ootustele, vahendab Bloomberg.

Tulemus näitab, et meeleolud püsivad pärast novembrikuised presidendivalimisi USAs optimistlikud. Eraisikud ja äriühingud peavad endiselt tõenäoliseks, et maksumuudatused ja riigi vähesem sekkumine majandusellu parandavad tööhõivet ja aitavad kaasa palgatõusule.

Samal ajal ilmnes uuringust, et märkimisväärne osa vastanutest hindab uue valitsuse poliitika tõenäolist mõju negatiivseks.

„Need kardinaalselt lahknevad arvamused näitavad, et aasta jooksul on oodata kas tugevat kasvu või hoopistükkis majanduskriisi,“ märkis pressiteates tarbijauuringute juht Richard Curtin. „Kuna kumbki äärmus pole tõenäoline, võib peatselt oodata mõõdukamaid meeleolusid, mille trend sõltub juba Trumpi saja esimese valitsuspäeva tegelikest muutustest.“

Osale arutelus

  • Olavi Teppan

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara