Toimus tubakamaailma megatehing

British American Tobacco
British American Tobacco

Kaks maailma suurimat sigaretitootjat otsustasid liituda, vahendab CNN Money.

British American Tobacco teatas teisipäeval, et nad on nõus maksma suuruselt teise tubakatootja Reynolds Americani eest 49,4 miljardit dollarit.

Need kaks suurfirmat omavad väga palju populaarseid sigaretibrände, mille hulka kuuluvad näiteks Pall Mall, Camel ja Newport. Kui need kaks ettevõtet liituvad, tekib maailma suurim börsil noteeritud tubakafirma (kui arvestada müügitulu ja tegevuskasumit), selgub BATi andmetest.

British American Tobacco käes on juba praegu 42 protsenti Reynoldsi aktsiatest. Oktoobris pakkus ettevõte ülejäänud 58protsendi eest 47 miljardit dollarit. Reynoldsi juhtkond sellega nõus ei olnud ning hinda tuli tõsta.

Ettevõte pakkus nüüd ühe Reynoldsi aktsia eest 59,64 dollarit – see on 26 protsendi võrra kõrgem kui Reynoldsi aktsiahind enne oktoobrikuu pakkumist. Kui aktsionärid ja regulaatorid tehingu heaks kiidavad, siis peaks ettevõtted liituma selle aasta kolmandas kvartalis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara