18. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskus püstitas käiberekordi

Viru Keskus
Foto: Jaanus Ree
Viru Keskuse kaupluste ja teeninduskohtade käive 2016. aasta detsembris ning kogu möödunud aasta tervikuna püstitas keskuse senise tegevusaja rekordi.

Keskuse 2016. aasta detsembrikuine käive oli 15 miljonit eurot, kasv möödunud perioodiga võrreldes 5,2%. Jõulukuus külastati Viru Keskust päevas keskmiselt 47 900 korda ning kogu kuu külastatavus suurenes 2015. aasta detsembriga võrreldes 6,5% moodustades kuu terviku külastatavuseks 1,44 miljonit. Ostutehingute arv suurenes 1,5%.

2016. aasta käibe kasv tervikuna oli 3,5% ning kogu käive 135,4 miljonit eurot. Viru Keskuse külastatavus oli möödunud aastal 15,7 miljonit (kasv 3%) ning ostude arv jäi 2015. aasta võrdluses samale tasemele.

Viru Keskus hoiab jätkuvalt Eestis jõulist liidripositsiooni ostukeskuste seas nii keskuse külastatavuse kui ka kaubanduskeskuste tulemuslikkuse ehk käibe ja ruutmeetri suhte võrdluses. Colliers International Estonia andmetel ületab Viru Keskuse ruutmeetri ja käibe suhe märkimisväärselt ka Helsingi ning Riia parima 5 kaubanduskeskuse tulemuslikkuse. 

Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul võib 2016. aasta majandustulemustega rahule jääda. “Möödunud detsembri kaupluste ja teeninduskohtade käive 15 miljonit eurot ületas seni suurima 2007. aasta detsembri käibe, milleks oli 14,5 miljonit. 2016. aasta käive 135,4 miljonit edestas napilt 2008. aasta 135,3 tulemust.”  Käesolevaks aastaks prognoosib Vasar tagasihoidlikku käibekasvu 2% ulatuses.

Vasar ütles, et tulemuse saavutamisel on oma osa ühelt poolt pikaajalisel sihikindlal tegevusel keskuse kaupluste koosluse ja ostukeskkonna arendamisel ning kõrgetasemelise teeninduse tagamisel. "Kindlasti jätkame pingutusi eelmainitud valdkondade parandamisel," kinnitas Vasar. 

Viru Keskus on Eesti suurima külastatavusega ostu- ja meelelahutuskeskus. Tallinna südames asuv moekeskus on hinnatud kohtumispaik ning kvaliteetsete kultuuri – ja meelelahutuselamuste pakkuja. Viru Keskuses on üle saja kaupluse ja teeninduskoha

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757