19. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima Eesti operatsioonide juhina asus tööle Marko Põder

Maxima Eesti operatsioonide juht Marko Põder
Foto: Maxima Eesti
Eesti ühe suurima jaeketi Maxima kauplemis-, tootmis- ja logistikaprotsesse juhib ning arendab edasi varasem Rimi formaadijuht Marko Põder.

Maxima jaeketi 75 kauplust, kaheksa kulinaariatsehhi ja logistikakeskus loovad igapäevaselt vähemalt 160 000 Eesti inimesele võimaluse osta oma eelistatumaid toidu- ja esmatarbekaupu parima hinnaga. Kõiki selle struktuuriüksuse sujuva toimimise ja arendamisega seotud protsesse asus juhtima 15-aastase kaubandussektori töökogemusega ning viimati Rimi formaadijuhina töötanud Marko Põder. 

“Täna töötab neis struktuurüksustes ligi 3700 inimest ehk 90% meie jaeketi töötajatest. Üks peamistest Marko väljakutsetest uuel ametikohal on tagada, et kõigi need ühe keti lülid töötaksid sujuvalt ühtse tervikuna. Tema tööülesannete teine ja vähemalt sama oluline pool on seotud tõhususega – peame igal sammul saavutama soovitud tulemuse efektiivselt ehk kulutades võimalikult vähe vahendeid, olgu nendeks siis töötunnid või raha,” selgitas Maxima Eesti peadirektor Vygintas Šapokas uue operatsioonide juhi rolli. 

Varasemalt Rimi ja Jyski jaekettides töötanud Marko Põder märkis, et väärtustab Maximat kui kõige suurema arengupotentsiaaliga Eestis tegutsevat kaubandusettevõtet. “Selle tunnistuseks on kasvõi asjaolu, et mitme viimase aasta vältel on Maxima ainsa jaeketina püsinud pidevalt eestimaalaste lemmikbrändide esikümnes,“ lausus Maxima operatsioonide juht. “Ettevõtte suurim potentsiaal peitub tema töötajates. Selleks, et potentsiaali avada ja pakkuda kolleegidele võimalusi selle parimal moel kasutamiseks ja edasiarendamiseks, soovin ma tähelepanu pöörata eelkõige juhtimiskultuurile. Loodan, et seeläbi iga töötaja tunneb ennast meie jaeketi eduka meeskonna liikmena.”  

Marko Põder on õppinud Stockholmi Kõrgemas Majanduskoolis Riias kaubandust ja strateegilist juhtimist ning on ennast pidevalt täiendanud erinevatel juhtimisalastel koolitustel. Tööd kaubanduses alustas ta 2002. aastal. Viimase 8 aasta jooksul töötas Marko Põder Rimi Eesti Food AS-is, kus alates aastast 2011 usaldati talle kõikide Rimi kaupluste juhtimine.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757