NFC Retail's Big Show 2017

NFC Big Retail 2017
NFC Big Retail 2017

Erply tegevjuht Kristjan Hiiemaa külastas 15. – 17. jaanuaril New Yorgis toimunud kaubandus valdkonna suurüritust NRF Retail’s Big Show. Tema sõnul käesoleval aastal suuri läbimurdeid tegevaid lahendusi ei näidatud.

Selle aasta NRF kaubandusnäitus oli mõneti ebahuvitav kuna suuri läbimurdeid oli vähevõitu. Kõik suured tegijad olid oma hiigelboksidega kohal ja särtsu täis kuid sisulisi sõnumeid jäi napiks. Igal aastal on olnud mõni uus läbimurde teema, mida kõik pakkujad üritavad täita - on selleks siis iPad kassa, pilveteenused või miskit muud. Suurim uus valdkond käesoleval aastal oli poe andmete analüüs ja ennustamine - mudelid, mille abil võib leida järgmise nädala või kuu käibeprognoosi, et siis täpsemalt kaupu hankida ja reklaame planeerida. Erply oli see aasta kohal lausa 4 boksiga, 3 neist siis koostöös partneritega nagu Paypal, Star, Citizen. Lisaks oli see aasta esinemas ka teine Eesti ettevõte, feedbackterminal ja ettevõtte tegevjuht Andres Eljas. Tundus, et huvi nende toote järele oli täiesti korralik.

Põnevaima kaubanduslahendusena võib tuua täiesti automatiseeritud (ka kassapidaja osas) kassalindi Datalogicult - söödad kauba ühest otsast sisse ja teisest saad pakitud kauba koti ja tšekiga kätte. Nii kaupade äratundmine kui ka arveldus (Apple pay vs NFC) käib praktiliselt automaatselt. Võib arvata, et sellise arengu jätkumisel peagi kogu jaekaubanduse maastik muutub. Müüjad hakkavad olema pigem konsultandid, kes aitavad ostjal kokku panna sobiva dieedi vms. Kaupade läbilöömise eest hoolitseb edaspidi masin. Kui muidugi e-kaubandus ette ei jõua.

Miks selline mess üldse vajalik on? Väiksematel tegijatel, nagu Erply (Microsofti, Oracle, Sapi kõrval) on võimalus kohtuda turu suurimate klientidega, et esitada enda uusi lahendusi - tihti valitaksegi moodsamad ideed kuna tehnoloogiliselt ja kvaliteedilt on kõik lahendused väga sarnased. Seekord kohtusime ja leppisime kokku järgmised sammud firmadega nagu DG, Gucci, Loreal jt. Klientidel samas oli võimalik saada terviklik ülevaade arengutasemest ja võrrelda enda tegemisi turu võimalustega.

15.-17. jaanuaril toimus New Yorgis valdkonna suurüritus NRF Retail’s Big Show, kus oli väljas üle 500 erineva eksponendi. Messi külastas üle 35 tuhande inimese.

Osale arutelus

  • Kristjan Hiiemaa, Erply tegevjuht

    Kristjan Hiiemaa, Erply tegevjuht

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara