Tallinna Teeninduskool selgitab taas välja parimate kutseoskustega noored

Teko Müügiproff 2014 võitjad
Teko Müügiproff 2014 võitjad

3 veebruaril 2017 korraldab suurim kutseõpet pakkuv majutuse-teeninduse-kaubanduse valdkonna kool Põhja-Eestis – Tallinna Teeninduskool (edaspidi Teko) kolmandad koolisisesed meistrivõistlused, kus testitakse võistlustingimustes kõikide erialade õpilaste paremikku üheksal võistlusalal. Osalema tulevad ka välisvõistlejad Vantaast ja Peterburist.

Meistrivõistluste korraldamine ühildub 2017. aasta kui Oskuste Aasta temaatikaga – eesmärgiks on tõmmata noorte tähelepanu kutseharidusele ja väärtustada Eesti ühiskonnas oskusi, sh kutseoskusi, samuti meisterlikkust ja elukestvat õpet. Oskuste Aasta idee kutsus ellu Haridus- ja Teadusministeerium ning teema-aastat juhib Sihtasutus Innove koostöös kutseõppeasutuste, Eesti Tööandjate Keskliidu ja mitmete teiste koostööpartneritega, kelle tegevus on seotud oskuste ja meisterlikkuse väärtustamisega.

Teko Müügiproff 2017 võistlusel võtavad omavahel mõõtu kaubandusvaldkonna õpilased, kellel on lahendada kaks ülesannet - ostu-müügisituatsioon konkreetse legendiga ostjaga ja meeskonnatööna kaupade väljapanek. Esimese ülesande puhul hinnatakse suhtlemisoskust, klienditeenindust, kaupade tundmist. Teise ülesande hindamiskriteeriumiteks on väljapaneku korrektsus, kompositsioonitehnikate kasutamine, kaupade sobiv naabrus ja meeskonnatöö. Kolme- neljaliikmelised meeskonnad loositakse registreerimisel.

Võisteldakse kahes kategoorias – müüjad ja müügikorraldajad-müügiesindajad. Igast kaubanduse valdkonna õppegrupist võistleb kolm õpilast, kokku osaleb 2017. aastal 19 müügierialade esindajat.

Žüriisse kuuluvad erinevate kaubandusettevõtete esindajad: Circle K Eesti AS, Motonet Estonia OÜ, R-Kiosk Estonia AS, Rimi Food Eesti AS, AS Kaubamaja, ABC Supermarkets AS, AS Prisma Peremarket, AS Viru Keskus, Selver AS, kes panevad ka välja auhinnad võitjatele.

Tallinna Teeninduskooli kaubanduse erialade lõpetanuid hinnatakse tööturul kõrgelt. Koolis saab kaubanduse valdkonnas õppida müüja ja müügikorralduse erialal. Üha enam kogub populaarsust töökohapõhine õpe, milles õppimine sobib inimestele, kes juba töötavad kaubanduses, kuid on eelnevalt omandanud mõne muu eriala või on kaubandusalaste kutseoskuste omandamine jäänud aastate taha. Töökohapõhine õpe (ka õpipoisiõpe) on Eestis uudne, kuid Euroopas laialt levinud õppevorm. See on ajaloost tuntud meistri-selli süsteemist välja kasvanud. Õppimine töökohapõhises õppevormis põhineb ametialasel ettevalmistusel ning praktika moodustab ettevõttes vähemalt kaks kolmandikku õppekava kogumahust. Seega on teooria ja praktika seotud parimal moel, kuna koolitundides antud ülesandeid saab kohe kasutada tööprotsessis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara