Ametiühing toob Prismat teistele jaekettidele eeskujuks

Prisma Peremarket, teenindaja
Prisma Peremarket, teenindaja

Prisma Peremarket on otsustanud käesoleval aastal jätkuvalt investeerida oma töötajate palgatõusu ning viimane palgamuudatus läheb ettevõttele maksma lisaks 150 000€ aasta kohta. Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühingu (ETKA) esimees Elle Pütsepp kommenteeris, et ametiühing võib oma liikmete nimel sellise palgatõusuga väga rahul olla.

"Ametiühing peab Prismaga regulaarselt palgaläbirääkimisi ning üldiselt oleme saavutanud ikka mõlemaid osapooli rahuldava kokkuleppe. Eestis on Prisma kahjuks ainuke, kes maksab oma töötajatele lisatasu nii õhtul kui nädalavahetusel töötamise eest, seda ei tee ei Rimi, Maxima, Selver, Comarket ega Coop “ nentis Pütsepp. „Lisaks on Prisma maksnud juba aastaid lisatasu öösel töötamise eest ja sellega jaekett näitab, et nad väärtustavad üha rohkem kõiki neid töötajaid, kes on töötavad väljaspool nn normaalaega oma pere ja lähedastega koosveedetud aja arvelt. Teiste jaekettidega on olukord töötaja jaoks kurb.“

Prisma Peremarket tõstis juba 2016. aasta detsembri alguses Tallinna kauplustes töötavate 2. ja 3. taseme oskustaseme müüjate tunnitasusid  ja alates 1. jaanuarist 2017 tõusid kõikide tasemete müüja-kassiiride tunnitasud Narva ja Tartu kauplustes, kuigi vastavalt ametiühinguga sõlmitud kollektiivleppele pidid nad seda tegema alles järgmise aasta aprillis. Ametiühingujuht Pütsepp kiidab Prismat palkade tõstmise eest varem kui kollektiivleping seda ette nägi. 

Prisma Peremarketil on  kokku 8 hüpermarketit, kes annavad Eestis tööd enam kui 1000le inimesele ja viimased positiivsed muudatused puudutavad ligikaudu 450 töötajat

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara