Altia Eesti juhatuse esimees Kristel Mets rõhutas, et veebikeskkond on mõeldud neile kes usuvad alkoholi puhul mõõdukusse ning näevad seda kultuuri osana.
Veebilehele on kogutud valik parimate kokkade retseptidest, mida täiendab joogisoovitus – ja vastupidi. Keskkond tahab näidata, et söögi ja joogi kooskõla võimaldab pakkuda täiuslikku maitseelamust. Samuti leiab lehelt informatsiooni erinevate alkohoolsete jookide kohta ning juhiseid kokteilide valmistamiseks. „Me tahame olla praktiliseks ja inspireerivaks kaaslaseks kõigile, kes tunnevad huvi joogikultuuri vastu selle kõige paremas mõttes,“ ütles Mets.
Joogikultuur.ee veebilehel kohtab ka Altia pikaajalisi koostööpartnereid. Näiteks Eesti üks tuntumaid sommeljeesid Kristjan Markii, tippkokk Hardi Nurmine, Dominic restorani peakokk Allar Oeselg, Helsingi Savoy restorani peasommeljee Antti Uusitalo, tippbaarmenid Kristo Tomingas ja Heinar Õispuu.
Lisaks otsib veebileht Eesti kokkasid ja blogijaid, kellel on huvi enda retseptide ja piltidega olla esindatud Joogikultuur.ee veebilehel ning sotsiaalmeedias.
Alkohoolsete jookide valmistamisel fermenteerimise ehk kääritamise teel on pikk ajalugu, Veini ja õlle jälgi on leitud ligi 10 000 aastat vanadelt anumatelt nii Hiinast, Gruusiast kui Araabia poolsaarelt. Seetõttu võib täiesti põhjendatult nimetada seda omaette kultuuriks – joogikultuuriks.