Autor: Kaubandus.ee • 20. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: Piirikaubandus Läti piiril ei näita vaibumismärke

Foto: Pixabay.com
Täna tutvustas Eesti Konjunktuuriinstituut kaubandus-tööstuskoja tellimusel tehtud piirikaubanduse teemalise uuringu tulemusi. Selgus, et 7 protsenti täiskasvanud elanikest käis möödunud aastal spetsiaalselt Lätist alkoholi ostmas, 16 protsenti elanikest ostis Lätist alkoholi läbisõidul. Üha kasvava trendina ostetakse teiselt poolt piiri ka kütust, toidu-, ehitus- ja muud kaupa.

Värbamiskampaania reklaam annab teada, et Rimi pakub mugavaks töölkäimiseks tasuta transporti Ida-Virumaa ja Tallinna vahel ning majutust nüüdisaegsetes hotellides ühekohalistes tubades. Töögraafik lubatakse teha selline, et tööpäevad oleksid järjestikused. Palk ja töötingimused vastavad kaubandusketi Tallinna piirkonna omadele ning töösuhe on kindel ja tähtajatu. Oodatud on nii mehed kui ka naised, nii noored kui ka vanemad, loetleb Põhjarannik.

“Kokku loodame nii leida 50-60 inimest. Eelkõige soovime juurde teenindajaid kauplustesse,” teatas Rimi personalijuht Kaire Tero.

Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk ütles Põhjarannikule, et maakonnas on ligikaudu 700 vaba töökohta ning tööliste lahkumises pealinna ta probleemi ei näe. “See annab lisavõimalusi nendele inimestele, kes tõepoolest tahavad tööd teha.”

Samas tunnistas Põhjarannikule eile Maxima infopäeval osalenud narvalane Vitali, et talle pakutud 400 netoeuro eest ta pealinna tööle minema ei vaevu. “Miks ma peaksin edasi-tagasi sõitma, kui ma võin siingi 400 eurot teenida?” arutles ta.

Loe lähemalt tänasest Põhjarannikust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757