Käesoleva aasta jaanuaris müüdi mobiiltelefone 5% võrra rohkem kui mullu

Samsung Galaxy J3
Jaanuari enim müüdud nutitelefon Samsung Galaxy J3

Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel kasvas mobiiltelefonide müük tänavu jaanuaris võrreldes eelmise aasta sama ajaga 5% võrra. Nutitelefone müüdi lausa 12% võrra rohkem kui eelmise aasta jaanuaris.

GfK statistika kohaselt müüdi 2016. aasta jaanuaris Eesti jaeturul 27 200 ning käesoleva aasta jaanuaris 28 600 mobiiltelefoni. Kasvu näitas ka mobiiltelefonide müügikäive, kasvades aastaga 13,7% võrra. 2017. aasta jaanuaris ulatus mobiiltelefonide müügikäive 8 ning 2016. aastal 7,1 miljoni euroni.

Valdava enamuse jaemüügis müüdud seadmetest moodustavad nutitelefonid. Jaanuarikuude võrdluses kasvas nutitelefonide müük 12% võrra. Tänavu jaanuaris müüdi nutitelefone 24 000 ning eelmise aasta jaanuaris 21 400. Nutitelefonide müügikäive kasvas  aastaga 15% võrra, ulatudes aasta 2017 jaanuaris 7,9 ning 2016 jaanuaris 6,8 miljoni euroni.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul oli jaanuarikuu müük tavapäraselt tagasihoidlikum kui aasta teistel kuudel, kuid ületas siiski tunduvalt eelmise aasta jaanuari tulemusi. „Elisas müüdi võrreldes eelmise aastaga nutitelefone viiendiku võrra rohkem. See, et käesoleva aasta jaanuar tõi niivõrd ilusa tulemuse, on kindlasti märk sellest, et lisaks jõulupakkumistele on kliendid harjunud ootama ka aasta alguses toimuvaid hooajalisi soodusmüüke. Oodatakse laotühjendusmüüke, millega operaatorid teevad ruumi uuetele mudelitele,“ rääkis Hiiepuu. „Saab öelda, et rõivatööstuse trend on liikunud nüüd ka tehnikamaailma.“

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul kinnitavad jaanuari telefonimüügi kasvunumbrid, et Eesti tarbijad tunnevad ennast kindlalt. „Kõrge tööhõive määr, kasvanud palgad ja tarbijate kindlustunne võimaldavad suunata rohkem vahendeid tarbimisse,“ ütles Seema, kelle sõnul ostavad eestlased üha rohkem telefone ning tõusnud on ka seadme keskmine hind.

„2017. aasta telefonide müügiprognooside osas enam nii optimistlik olla ei saa.  Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringu kohaselt on nii tarbijate kui ka kaubandusettevõtete ootused inflatsioonile tõusnud. Jaanuaris oli inflatsioon Eestis 2,7% ning aktsiisitõusud veebruaris lisavad sellele hoogu juurde,“ selgitas Seema ja lisas, et kuna palgad enam samas tempos ei tõuse, siis võib lähikuudel oodata tarbijate ettevaatlikumat suhtumist suurematesse ostudesse.

GfK jaeturu-uuringu kohaselt müüdi jaanuaris 24 000 nuti- ja 4600 nuputelefoni. Kui jaemüügiturul oli nutitelefoni keskmine ostuhind 329 eurot, siis Tele2 klient maksis nutitelefoni eest keskmiselt 234 eurot ning nuputelefoni eest vastavalt 39 ja 37 eurot.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara