Autor: Kaubandus.ee • 6. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Automüük Eestis kasvab, troonib Toyota

Toyota
Foto: EPA
Eestis müüdi veebruarikuu jooksul 1611 uut sõiduautot, mida oli 11 auto võrra ehk 0,7% võrra vähem kui möödunud aastal samal ajal. Tarbesõidukite müük aga kasvas jaanuariga sarnaselt kiires tempos, teatas AMTEL.

Selle aasta kahe esimese kuuga on Eestis kokku müüdud 3637 uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta sama perioodi müügi 6,8% võrra. Sõiduautodest kasvas veebruaris enim keskmiste maasturite müük (+39%) ja see segment oli möödunud kuul ka suurima osakaaluga (21%). Teiseks enim läks veebruaris kaubaks väiksema keskklassi autosid, mis moodustasid 19,7% kõigist müüdud autodest. Eksporti läks veebruaris 79 uut sõiduautot.

Automarkide edetabeli tipus oli veebruaris Toyota 218 sõiduautoga, millele järgnesid Škoda 187 ja Renault 151 autoga. Kahe kokku kokkuvõttes moodustavad müügitabeli esikolmiku Toyota, Škoda ja Volkswagen. Mudelitest oli edukaim 97 müüdud autoga Renault Clio, mis on edetabeli tipus ka kahe kuu kokkuvõttes. Veebruaris järgnesid Škoda Octavia (93 müüdud autot) ja Kia Sportage (59).

Tarbesõidukite müük jätkas veebruaris tõusulainel ja neid müüdi kokku 410 ehk siis 8,5% rohkem kui mullu veebruaris. Kahe kuu kokkuvõttes on uusi tarbesõidukeid müüdud 12,8% võrra rohkem kui möödunud aastal samal perioodil. Tarbesõidukite edetabeli esikolmiku moodustasid veebruaris Škoda (60 sõidukit), Citroen (53) ja Peugeot (52). Kahe kuu kokkuvõttes enim uusi tarbesõidukeid müünud Citroen. Veokite segmendis oli edukaim Scania 28 veokiga, järgnesid Volvo 27 ja Mercedes-Benz 12 veokiga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757