Autor: Kaubandus.ee • 20. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijakaitseamet lasi sulgeda crazydeal.ee veebilehe

Foto: kuvatõmmis
Tarbijakaitseamet otsustas tarbijate majanduslike huvide kaitse eesmärgil piirata Crazydeal Group OÜ veebilehele crazydeal.ee avalikku ligipääsu, sest Crazydeal Group on jätnud hulgaliselt tarbijaid ilma tellitud kaubast, jätnud tagastamata ka tarbijailt lepingu alusel saadud tasud ning ei ole tähtaegselt täitnud talle ettekirjutustega pandud kohustusi.

Tarbijakaitseamet alustas Crazydeal Groupi suhtes haldusmenetluse, kuna tarbijate pöördumistest nähtus, et kaupleja ei täida nõuetekohaselt oma kohustusi nende ees ning tegi ettekirjutuse, millega kohustas lõpetama ebaausa kauplemisvõtte kasutamise. Kuna ettekirjutust ei täidetud tähtaegselt, määras amet kauplejale sunniraha, paraku ei osutunud see piisavalt tõhusaks sunnivahendiks. Crazydeal Group ei reageerinud ka ettekirjutusega talle pandud kohustustele ega soovinud neid vabatahtlikult täita, mistõttu tuli ametil korraldada õigusrikkumise lõpetamine ehk tõkestada veebilehele juurdepääs kolmandatele isikutele.

Lisaks eelnevale alustas tarbijakaitseamet Crazydeal Groupi suhtes väärteomenetluse seoses ebaausate kauplemisvõtete kasutamisega, mis on seadusega keelatud. Jaanuaris lisas amet koos hoiatusega avalikus teavituses ettevõtte nn musta nimekirja kui tarbijate ees oma kohustusi mittetäitva kaupleja. Tarbijakaitseamet esitas ka politsei- ja piirivalveametile süüteoteate seoses ettevõtte juhtide võimaliku pahatahtliku käitumisega.

Tänaseks on tarbijakaitseametisse pöördunud 703 tarbijat, kes on tellinud kaupa crazydeal.ee veebipoest ja kelle ees kaupleja ei täida oma kohustusi. Kaupleja ei ole alates märtsi algusest  tarbijavaidluste komisoni eelmenetluste raames vastanud tarbijate avaldustele ega ka tarbijakaitseameti selgitusnõuetele. Seetõttu asub tarbijakaitseamet seisukohale, et tarbijate avalduste läbivaatamine tarbijavaidluste komisjonis ei ole perspektiivikas, kuna komisjoni otsused ei ole sundtäidetavad. Tarbijail on võimalus esitada maksekäsu kiirmenetluse avaldus või pöörduda hagiavaldusega kohtusse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757