Autor: Äripäev • 20. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: 40% venelastel jätkub raha vaid toiduks

Foto: EPA
Ligikaudu 40 protsendil Venemaa elanikest jätkub raha vaid toidu ostmiseks, selgus veebruaris tehtud perekondade majandusliku seisu uuringust.

Uuringu tegid Venemaa rahvamajanduse ja riigiteenistuse akadeemia spetsialistid, vahendab lenta.ru

„Selle aasta veebruaris ulatus vaeste inimeste arv, kellel jätkub raha vaid söögi ostmiseks või ei jätku hästi sellekski, 40 protsendini vastanutest. Vastanutest 8 protsenti hindasid oma perekonna majandusliku seisu väga heaks, märkides, et neil jätkub raha ka auto ostmiseks,“ märkisid uuringu tegijad.

Majanduslik olukord võimaldab 37 protsendil vastanutest osta riideid ja 15 protsendil kodumasinaid. Lisaks näeb 5,8 protsenti, et Venemaa majanduslik seis on paranenud, näitavad uuringu materjalid.

Päev varem teatas Venemaa majandusarengu minister, et elanike reaalsissetulek kasvas jaanuaris üle 8 protsendi, see on esimene tõus kahe aasta järel.

Peaministri asetäitja sotsiaalküsimustes Olga Golodets ütles, et praegu riigis nähtav vaesus on unikaalne, sest see on töötavate inimeste vaesus ehk palgavaesus.

Inimeste osakaal, kellel on sääste, kahanes aastaga pea kolmandiku võrra, 55 protsendilt 40-le küsitlusele vastanute hulgast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757