21. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti suurimat munatööstust asus juhtima Vladimir Sapožnin

Dava Foods Estonia uus juht Vladimir Sapožnin
Foto: Julia-Maria Linna
Eesti suurima munatööstuse, Eggo munade tootja DAVA Foods Estonia juhina asus ametisse pikaajalise juhtimis- ja müügitöö kogemusega Vladimir Sapožnin. Sapožnin soovib uues ametis kinnistada Eggo kaubamärgi liidripositsiooni, panna Eesti inimesed eestimaiseid mune eelistama ning tuua Eestis poelettidele täiesti uudsed munatooted.

DAVA Foods Estonia juhi Vladimir Sapožnini sõnul on tööleasumine Põhjamaade juhtiva munatoodete kontserni DAVA Foods Eesti juhina talle ametialaselt uus ja põnev väljakutse. ”Munatootmine ja kogu sektor on pidevalt arenev ja uuendustele avatud ning mul on Eesti suurima munatootmise juhina võimalus selles ise reaalselt kaasa rääkida,” tõi pikalt toidusektoris juhina töötanud Sapožnin esile ühe ettevõttega liitumise argumentidest. Ta lisab, et kuulumine areneva ja rahvusvahelise Danish Agro gruppi tagab Eesti suurimale munatootmisele rahvusvahelise oskusteabe, vajalikud investeeringud ja väga laialdase kogemuse nii munatootmises kui uuenduslikus tootearenduses. Ettevõtte juhina peab Sapožnin prioriteediks kinnistada Eggo munade liidripositsioon värskete munade kategoorias ja olla jätkuvalt munaturu liider. Ettevõtte põhifookuses on 2017. aastal tooteinnovatsioon ja uute innovaatiliste toodete turuletoomine, meeskonna tugevdamine ning kasumlik munamüük seoses üldise munaturu ületootmisega. Ettevõtte 2017. aasta käibeks prognoosib Sapožnin 8 miljonit eurot.

“Üks väljakutseid on panna Eesti inimesed ostma Eesti muna, sest kodumaise tootjana on päris keeruline võistelda importmunade madala hinnaga ja sellest tuleneva survega,” sõnas Sapožnin. Sapožnini hinnangul on tarbija harimise osas suur töö ära teha kõigil kodumaistel munatootjatel, et inimesed ei otsiks ainult kõige odavamat hinda, millega tavaliselt jaekaubanduses on müügil mitte-Eesti munad, vaid eelistaks eestimaiseid mune ja oskaksid lugeda munal olevat templit, kus on muna päritolumaa kirjas. Uus tegevjuht peab oluliseks ka muna kasulikkuse ja munatootmise tsükli üldisemat tutvustamist tarbijale: „Eggo munadel on kõik munatootmise protsessid alates sööda valmistamisest, tibude sünnist ja arengust kuni munade pakkimiseni kontrollitavad ja jälgitavad. See on tarbija jaoks väga oluline, et tootjal kogu protsessist oleks ülevaade ja tagatud oleks munade kõrge kvaliteet,“ nentis ta.

Sapožnini sõnul keskendub DAVA Foods Eestis edaspidi värskete kanamunade tootmise kõrval ka uute innovatiivsete munatoodete arendamisele ja turuletoomisele. “Täna otsib Eesti tarbija poelettidelt traditsiooniliselt vaid muna. Plaanime ka Eestisse tuua teistel turgudel edukaks osutunud ja uuenduslikud tooted,” ütles Sapožnin.

Vladimir Sapožninil on pikaajaline ja edukas töökogemus erinevates toiduainetööstuse ettevõtetes. Ta on olnud kaheksa aastat Cola Cola müügi- ja turundusdirektor Eestis, Leedus, Soomes ja Venemaal; Allied Domecq Spirits & Wine  Eesti tegevjuht, Saku Õlletehase müügidirektor, NP Foods Group kommertsdirektor Lätis. Enne tööleasumist Dava Foods Estonia juhatuse esimehena oli Sapožnin Fazer Eesti müügidirektor.

DAVA Foods Estonia on Eesti suurim munatootja, kes toodab aastas kokku ca 65 miljonit kanamuna. DAVA Foodsile kuulub Tallinna külje all Lool Eesti suurim farm kaheksa kanalaga, milles hetkel on kokku 250 000 kana. Eggo sarjas on kõik traditsioonilised kanamunad erinevates suurustes nii 6-, 10- ning esmakordselt Eestis ka 8- muna pakendites.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757