24. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolm kaubanduskeskust astusid Kaupmeeste Liitu

Viru Keskuse juht Ants Vasar
Foto: Raul Mee
Kaupmeeste Liidu liikmeskonda kuuluvad nüüdsest ka kaubanduskeskused: liitu astusid Viru Keskus, Ülemiste Keskus ning Tartu Kaubamaja keskus.

Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil avaldas lootust, et esimesed kaubanduskeskustest liikmed suurendavad liidu kõlapinda ning esindatust kõigis kaubandusega seotud segmentides. „Kuna kaubandus on olemuslikult üha mitmekülgsem ja komplekssem, areneb ka Kaupmeeste Liit selle poole, et seda mitmekülgsust avalikkusele tutvustada ning liikmete vahelisest ühistegevusest suuremat väärtust luua,“ rääkis Peil. „Kolm suurt ja olulist keskust Tallinnas ja Tartus on värskete liikmetena juba andmas tooni meie tegevusplaanis. Usun, et ühine tegutsemine tõhustab keskuste ning kaupluseomanike vahel ka teineteisemõistmist ning koostööd.“

Tartu Kaubamaja keskuse juhatuse liikme Peeter Kütt’i sõnul toimetavad keskused vaieldamatult nii liidu kui ka kaupmeestega samas huvisfääris, mistõttu on liidu tasandil kaubandusettevõtete jaoks olulistes küsimustes kaasarääkimine igati loomulik ja vajalik samm. "Kavatseme panustada nii mitmesuunalisse koostöösse kui ka infovahetusse ning loodame, et keskuste aktiivne osavõtt liidu tegevuses annab hoogu nii liidu kui ka sektori arengusse laiemalt," lisas Kütt.

Viru Keskuse juhatuse liige Ants Vasara hinnangul on igati loogiline, et Baltimaade efektiivseim ostukeskus Viru Keskus ning Eesti suurim kaubanduskeskus Ülemiste keskus osalevad Kaupmeeste Liidu tegevuses. „Nii saavad kaubanduskeskused asjakohast sisendit ja teavet koostöö parandamiseks kaupmeestelt ning selgitavad kauplusepidajatele omalt poolt kaubanduskeskuste püüdlusi. Vastastikune panus aitab täita Kaupmeeste Liidu poolt seatud eesmärke ning on loodetavasti abiks kogu Eesti kaubandusturgu puudutava arendamisel.“

Ülemiste keskuse direktori Guido Pärnits kommenteerib, et mida aeg edasi, seda rohkem Eesti jaekäivet käib läbi suurte kaubanduskeskuste ja seda olulisem on kaubanduskeskuste ja seal asuvate kaupluste hea tase. "Et Eesti tarbijale pakkuda parimat võimalikku ostukogemust on ilmselge et kaupmeeste ja kaubanduskeskuste koostöö  peab olema tugev ja üksteist mõistev. Osalemine mõlemat poolt ühendavas organisatsioonis on kindlasti see mis aitab rohkem üksteise hingeelu mõista,“ rääkis Pärnits.

Kaupmeeste Liit on asutatud 1996. aastal esindamaks ja kaitsmaks liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõtluse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete juurutamisel. Kaupmeeste Liitu kuulub 62 liiget. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757