Autor: Kaubandus.ee • 27. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei alustas koostöös Maximaga müüjate koolitamist alkoholimüügi alal

Maxima Eesti ning Politsei- ja Piirivalveamet viisid läbi alkohoolsete jookide müügi alase ühiskoolituse kauplusteketi teenindajatele ja turvateenistuse töötajatele selleks, et tagada osapoolte veelgi hoolikamat suhtumist müüki ja seeläbi ka alkoholi vastutustundlikumat tarbimist.

Koolituse läbiviinud Politsei- ja Piirivalveameti vanemkorrakaitseametniku Kristel-Liis Kaunismaa sõnul on koolitus kauplustele vajalik eeskätt selleks, et klienditeenindajad teaksid enda õigusi ja kohustusi alkoholimüügi korral. „Kui teenindajal tekib kahtlus, kas ostjale saab müüa alkoholi, siis on hea, kui ta teab oma õigusi ning peab meeles seda, et tema roll on alaealistele ning joobes inimestele alkoholi mitte müüa,“ sõnas Kaunismaa. 

“Igapäevaselt puutuvad meie teenindajad Eestis kokku enam kui 170 000 inimesega. Hea teeninduse osaks peame ka vastutustundliku tarbimise tagamist. Ehk teisisõnu seda, et alkoholi ostaksid vaid need, kellele on see lubatud,” ütles Maxima Eesti operatsioonide juht Marko Põder. “Seetõttu tegimegi politsei- ja piirivalveametile ettepaneku ühiselt panustada sellesse, et igapäevaselt inimestega kokku puutuvad teenindajad oleksid veel paremini kursis oma rolliga ning oskaksid seda ka veel paremini täita.”

Koolituse aluseks võeti nii kauplusetöötajate kui ka politsei kogemused päriselulistest juhtumitest. “Selle ülesehitus võimaldab elavas ja praktilises vormis omandada käitumist, mis vastab igakülgselt nii õigusaktidele kui ka heale tavale,“ ütles Marko Põder. “Täna toimunud koolitus on üks neist, mis on mõeldud Tallinna ja Harjumaa teenindajatele. Sarnased koolitused toimuvad lähiajal ka Lõuna-Eesti ning Ida-Virumaa teenistujatele. Läbirääkimised käivad ka Lääne prefektuuriga.“ 

Koolitusi viivad läbi konkreetse piirkonna politseinikud, osalejateks on antud piirkonnas paiknevate kaupluste teenindajad ja turvateenistuse töötajad. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757