E-poodidest tellitakse kõige enam tehnika- ja ilutooteid

Eestlased tellivad internetist kõige enam elektroo
Eestlased tellivad internetist kõige enam elektroonikaseadmeid

Eestimaalased tellivad internetist füüsilistest kaupadest kõige enam tehnika- ja ilutooteid, näitab hiljuti DPD tellimusel Kantar TNSi läbiviidud uuring e-poodlemisest.

40% Eesti veebipoodlejatest väitis, et tellib internetist kõige sagedamini just elektroonikaseadmeid, 39% vastanutest tõi välja ilu- ja tervisetooted. Kolmandal kohal on eestimaalaste jaoks internetist tellides moekaubad (34%), järgneb jalanõude (33%) ja vaba aja kaupade (27%) e-poodlemine.

“Kõikidest soetatud tehnika- ja ilutoodetest 13% tellivad eestimaalased täna tavapoodide kõrval just internetist. Märkimist väärib, et ilutoodete puhul on see näitaja Euroopa kõrgeim,” rääkis DPD e-kaubanduse ärisuuna juht Margot Posti.

Võrreldes paljude teiste Euroopa riikidega tellivad eestlased internetist vähem raamatuid (25%), kodumasinaid (18%), mänguasju (17%) ja sporditarbeid (16%). Uuringu järgi on meil enim kasvupotentsiaali raamatute, kodumasinate ja väikeste mööbliesemete internetist ostmise osas.

Euroopas üldiselt on veebiostude puhul populaarseimaks tootekategooriaks moekaubad (48%). 20% ehk iga viies moekauba ost tehakse tavakaupluste kõrval just veebipoodidest. Eurooplased tellivad internetist sageli ka raamatuid (43%), jalanõusid (40%), elektroonikaseadmeid (35%) ning ilu- ja tervisetooteid (35%).

“Kuigi moekaupade ostmine internetist on ülipopulaarne ja trendina püsiv, ei näita see kategooria enam kõrgeimat kasvupotentsiaali. Seda eriti võrreldes mõne muu tootekategooriaga nagu näiteks mööbliesemed, mille internetist ostmine on viimasel ajal korraliku hoo sisse saanud,” lausus Posti.

Uuringust ilmneb, et füüsiliste kaupade internetist ostmise kasvupotentsiaal on riigiti erinev, sõltuvalt konkreetse riigi kultuurist, e-kaubanduse küpsusest, toodete hinnatasemest, valikust jne.

“Võrreldes teiste riikidega ostavad näiteks poolakad internetist võrdlemisi palju autovarustust, inglased toidukaupa, Austrias on trendiks aga sporditarvete veebipoodlemine,” lisas Posti.

Kantar TNSi hiljuti läbiviidud üle-Euroopaline uuring e-poodlemisest tõi välja, et Eestis moodustavad internetist tellitud kaubad 6,2% kõikidest füüsiliste esemete ostudest ja see trend näib kasvavat. Eestimaalaste sooritatud veebiostudest 86% teevad korduvostjad, kusjuures Eesti korduvostja sooritab aastas keskmiselt 17 internetiostu.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara