19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste keskus kasvab veelgi suuremaks

Foto: Ülemiste keskus
Ülemiste keskus plaanib laiendada keskust ligi viiendiku võrra ehk ehitada juurde 13 000 ruutmeetrit pinda, mis peaks valmis saama 2019. aasta kevadeks.

investeeringu väärtus: 35 miljonit eurot

projekti arhitektideks on Arhitektid AMB International (Norra) ja kodumaine ettevõte Novarc 

lisandub 13 000 m kaubanduspinda

lisandub üle 20 uue kaupluse, meelelahutus- ja söögikoha

avatakse Euroopa moodsaim Apollo kinokompleks

rajatakse suur maa-alune parkla

avatakse spordiklubi People Fitness.

Uus laiendus toob juurde üle 20 teeninduspinna. Hiljuti sõlmisime lepingu Apollo kinoga ja plaanis on rajada ka spordiklubi People Fitness. Julgen öelda, et 2019. aastal saab Ülemistest suurim ja moodsaim kaubandus- ja meelelahutuskeskus Eestis,” ütles Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits. Ta lisas, et ammu on möödas ajad, kus head kaubanduskeskust iseloomustab ainult paljude laia valikuga poodide olemasolu, kuigi hea kaupluste kooslus jääb ikkagi kõige fundamentaalsemaks kriteeriumiks. “Üha suurem roll on keskustes vaba aja veetmisel ja meelelahutusel, see osakaal suureneb. Inimesed tahavad söögikohtades einestada ja kinos käia. Seetõttu on Euroopa moodsaima kinokompleksi rajamine Ülemistesse väga tervitatav ja oodatud sündmus,” selgitas Pärnits, kelle sõnul toob laiendus kaasa ka uue maa-aluse parkla rajamise.

Pärnitsa sõnul on laiendus kooskõlas kogu piirkonna arenguga. “Ülemiste City areneb hoogsalt, paraneb siinne infrastruktuur ja täienevad teenused. Näeme, et tõmbekeskused ei asu enam ainult kesklinnas, vaid laienevad ka väljapoole,” lisas ta.

Pärnits rääkis Postimehele, et kuna Ülemiste keskus on praegu juba tohutult pikaks ja laiaks veninud ning parklapinda ei taheta kärpida, kerkib hoone uus osa Rimi hüpermarketi kohale. „Lammutame Rimi maha, teeme sinna maaaluse parkla, siis ehitame Rimi uuesti üles ja teeme sinna teise korruse peale,“ selgitas Pärnits, lisades, et ehituse ajal jääb toidukauplus, küll mõnevõrra väiksemana siiski avatuks.

Pärnitsa sõnul nad ei soovi laieneda, et avada uusi poode, vaid olulised on eelkõige toitlustuse ja kino pool. „Investeerida ja uuendada tuleb, muidu hakkad vaikselt alla käima. Kuigi konkurents on meeletu, peavad head keskused pidevalt kvaliteeti panustama,“ selgitas Pärnits.

Apollo Grupi suuromaniku Ivar Vendelini sõnul on Apollo Kino lühikese ajaga tõusnud Eesti suurimaks kinoketiks ja pakub kinosõpradele täiesti uuel tasemel meelelahutust. “Tahame jätkata samas taktis ka Ülemiste keskuses ning pakkuda piirkonnale, kus on täna kinoskäimise võimalused piiratud, kvaliteetset ja mitmekülgset meelelahutust. Ülemiste keskus on seetõttu uue kompleksi rajamiseks igati sobiv ja loogiline asupaik. Ta lisas, et peatselt avatakse Tartus Lõunakeskuses Euroopa esimese täislaserprojektsiooniga kino. “Järgmine samm sellest on veelgi moodsama kinokompleksi avamine Ülemiste keskuses,” selgitas Vendelin.

Ülemiste keskus on ligi 69 000 m2 suurune kaubanduskeskus, milles on 210 kauplust ja teeninduskohta. Ülemiste keskuse omanik ja arendaja on Linstow International (Norra), mis haldab ja arendab ärikinnisvara Baltimaades (sh 6 kaubanduskeskust Lätis), Norras, Portugalis, Rootsis ja Venemaal. Ülemiste keskuse järgmine laiendusetapp valmib 2019. aasta kevadel, mis toob juurde 13 000 m2 kaubanduspinda. 2016. aastal pälvis Ülemiste keskus konkursi European Shopping Centre Awards Euroopa parima kaubanduskeskuse tiitli laienduse kategoorias.

Apollo Kino on nelja kinokeskuse ja 19 saaliga Eesti suurim kinooperaator, pakkudes Eesti kvaliteetseimat kinoelamust Pärnus Pärnu keskuses, Narvas Astri keskuses ning Tallinnas Solarise ja Mustamäe keskustes. Peatselt avatakse Tartus Lõunakeskuses ka Euroopa esimene täislaserprojektsiooniga kino. Järgmine samm sellest on veelgi moodsama kinokompleksi avamine Ülemiste keskuses.  

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757