24. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Forum Cinemas rajab Tartusse 2,5 miljonit maksva uue kino

Forum Cinemas Balticumi tegevjuht Kristjan Kongo
Foto: Andras Kralla
Baltimaade juhtiv kinokett Forum Cinemas rajab tipptehnoloogia ja kaasaegse sisustusega kino Tartu Eedeni keskusesse, mis avab uksed 2018. aasta oktoobris.

Forum Cinemase Baltikumi tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul plaanib kinokett Tartusse rajada uue viie saaliga kaasaegse kino, mille investeering ulatub üle 2,5 miljoni euro. “Oleme värskelt Tartu Eedeni keskusega jõudnud kokkuleppele uue kino rajamise osas ning usun, et see hakkab tartlastele pakkuma hubast ja kvaliteetset filminautimise võimalust,“ lausus Kongo.

“Kavandame Eedeni keskuse kinno rajada ka ühe põhjamaise kontseptsiooniga Scape saali, mis on toonud Eesti kinomaastikule täiesti uue filminäitamise kvaliteedi – seda nii tipptasemel pilditeravuse ja helisüsteemi kui ka mugavuse näol,” ütles Kongo ning lisas, et seni ainsana Eestis, Tallinna Coca-Cola Plaza kinos on Scape saal end igati õigustanud ning väga hästi filmisõprade poolt vastu võetud. Scape kontseptsiooni kasutatakse edukalt ka naabrite Soome ja Läti kinodes.

Forum Cinemas ja Eedeni keskus alustavad kino ehitamist selle aasta lõpus ning  külastajatele on plaan saalid avada 2018. aasta oktoobris. Uude kinno tuleb viis saali kogupinnaga 1800 m2.

Tartu Eedeni keskuse esindaja Kaire Krevaldi sõnul on kino just selline meelelahutus, mida soovitakse kodu lähedal tarbida. “Ümberkaudsete elanike ootus kino järele on suur ning usun, et see pakub mõnusat vaba aja veetmise võimalust nii Annelinna kui ka ümberkaudsete piirkondade kinosõpradele,” lausus Krevald.

Forum Cinemas AS on Balti riikide suurim kinode operaator, kelle kinodeks on Tallinnas Coca-Cola Plaza, Viljandis Centrum ning Tartus Ekraan. Alates selle aasta 23. jaanuarist on keti omanikuks maailma juhtiv kinooperaator AMC Entertainment Holdings.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757