19. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kuhu on Lidl kinnistud juba ostnud

Lidl kauplus
Foto: EPA
Saksa odavjaeketi Lidl esindaja Eestis, firma MMS Property Solutions OÜ ostab kokku kinnistuid, kuhu plaanitakse kauplus rajada. Vaata, millised kinnistud on juba kokku ostetud ning millised teised jaeketid nende lähedal asuvad.

Tallinnas, Mustamäel asuv Sõpruse puiestee 153 kinnistu suurus on 6913 ruutmeetrit ja ehitusalune pind moodustab sellest 40 protsenti. Ehkki kinnistule võib ehitada kuni kolm neljakorruselist hoonet, on Tallinna linnaplaneerimise andmetel Lidlil kavas rajada sinna üks kahekorruseline hoone. Postimees kirjutas, et veel pole teada, kas sinna rajatakse pood Lidli tüüpprojekti järgi või kavatsetakse ehitamisel lähtuda Talllinna tingimustest.

Tallinnas, Lasnamäel asuv kinnistu Raadiku 11 kinnistu suurus on 12 599 ruutmeetrit. Hoone paremaks ühendamiseks ühistranspordiga, on Kiviku bussipeatus Laagna tee ääres planeeritud nihutada planeeringuala põhjaküljele. Krundile on kavandatud ka 130 tavasõiduki ning 19 jalgratta parkimiskohta, kirjutas Postimees.

Narvas, Tallinna maantee 7 asuv kinnistu suurusega 7474 ruutmeetrit. Tegemist on endise piimatehase asukohaga. Narva linn on seadnud linna peatänava äärde ehitatavale kauplusele tingimuseks, et tuleb korraldada arhitektuurikonkurss ning kaasata protsessi ka linn. Lidl aga soovib lähtuda oma globaalsest praktikast, mis reeglina tähendab tüüpprojekti järgi rajatud kasti püsti panekut. Narvale pole see vastuvõetav, kirjutab ERRi uudisteportaal

MMS Property Solutions esindav advokaadibüroo pöördus veebruaris Tartu linnavalitsuse poole, et uurida, kas linn peaks lähitulevikus perspektiivikaks Anne 44 asuva krundi võõrandamist. Hetkel asub krundil Anne saun ning piirkonna sotsiaalosakond, kuid linna vastuses seisab, et kinnistu müük pole plaanis. ERRi uudisteportaali sõnade järgi on huvi tuntud ka teiste, sealhulgas Rimile kuuluvate kruntide vastu, kus Rimi ise pole ehitustöid alustanud. Muuhulgas on kõne all maatükid Jaama tänaval, Kalda teel ning Anne tänaval.

Saksamaa odavkett, suurimaks konkurendiks Aldi

Tegutseb 30 riigis

Üle 10 000 kaupluse

315 000 töötajat

Emafirma Schwarz Group investeeringute maht selleks aastaks 6,5 miljardit eurot

Paari aasta jooksul on plaanis Eestis leida kümme asukohta, et osta maad ja rajada kauplused. Igas tegutsemiskohas peaks olema vähemalt 20 000 elanikku. Eesti turust loodan Lidl endale võita umbes 5%.

Märtsis kirjutas Äripäev, et turule on Lidlil arukas vaikselt ja targu siseneda, sest Lidli nime väljakäimine paneks ka maa hinnale mitukümmend protsenti otsa, nenditakse veel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757