1. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cleveron paigaldas maailma esimesed pilvepõhised nutipostkastid

Foto: Cleveron
AS Cleveron tõi koos Collect.Net teenusega turule maailma esimesed pilvetehnoloogial põhinevad ja mobiilirakendusega juhitavad nutipostkastid ning esimesena paigaldati need Rocca al Mares asuvasse elu- ja ärihoonesse LAEV.

Nutipostkastid on võtmevabad ja võimaldavad lisaks postile vastu võtta pakke, kaotades vajaduse oodata kullerit või minna saadetistele järele pakiautomaatidesse. Cleveron plaanib nutipostkastidega SnapLocker laieneda ka mujale riikidesse. LAEVa arendaja näeb nutipostkaste uue standardina kinnisvaraarenduses.

AS Cleveroni juhatuse esimehe, Aasta Ettevõtja 2017 Arno Küti sõnul alustatakse nutipostkastidega SnapLocker Eestist, plaaniga laieneda eelkõige Euroopa ja Põhja-Ameerika turgudele. “Pakkide edastamises seisavad ees murrangulised ajad ning postkasti kui sellise funktsioon peabki muutuma, olema tubli samm inimeste ja äride ootustest ees,” ütles Kütt ja lisas, et selge nõudlus nutipostkastide järele on täna olemas nii Eestis kui ka mujal sihtturgudel. “Pilvepõhine postkast on uus reaalsus, kindel märk kaasaegsest muutuvast maailmast,” hindab Arno Kütt.

Cleveroni Collect.Net teenuse juht Kaur Ojakivi ütleb, et tegemist on pilvetehnoloogial põhineva ja mobiilirakendusega juhitava lahendusega, mis on hetkel maailmas unikaalne ning mis edu korral jõuab kindlasti ka teistele turgudele. Ojakivi sõnul tulenes innovaatilise postkasti vajadus elust enesest – e-oodidest ostmine ja nutiseadmete igapäevane kasutamine on kiires tõusutrendis, inimeste vaba aeg ja mugavus üha olulisemad.

Pilvepõhise postkastiga ei pea kulleritega kohtuma ning pakiautomaatide juurde sõitma, et kaup kätte saada – nutipostkast on ühtlasi ka nagu pakiautomaat, mida saab avada QR-koodiga” selgitab Cleveroni Collect.Neti esindaja. “Sisuliselt on tegemist järgmise põlvkonna postkastidega. Kogu infovahetus paki saatja ja saaja vahel ning postkasti ja tulevikus ka välisukse osas toimib iseteeninduses ja mobiili põhiselt,“ ütleb Ojakivi.

Elu- ja ärihoone LAEV arendaja Kalev Raidjõe sõnul on SnapLockerite näol tegemist pöördelise muudatusega nii inimeste kasutusmugavuses kui kinnisvaraarenduste tulevikustandardites. “Jah, me oleme täna esimene ja ainuke nutipostkastidega hoone, kuid on selge, et juba paari aasta pärast on see elementaarne tõeliselt kaasaegse kortermaja või ärihoone osa,” usub Raidjõe. Ta lisab, et arendajale on nutipostkastid küll kallim lahendus, kuid ka oluline konkurentsieelis. “Kindlasti on nutipostkastid kriitilise tähtsusega ka äripindade omanikele, kes sageli võtavad vastu kümneid saadetisi päevas ja kellele see annab märkimisväärse sõltumatuse,” märgib Raidjõe.

LAEVA arendaja Raidjõe sõnul võivad SnapLockeritega varustatud hoonetes elavad inimesed unustada postkasti võtmed ning avada postkasti mobiilirakendusega, milles kuvatav QR-kood avab konkreetsele isikule sahtli, milles saadetis sees on. Saadetiste suurus peab mahtuma 36x38x60cm mõõtudesse ning saavad sealsed elanikud saavad tellida e-poes ostetud kaubad otse koju.

Foto: Cleveron

Cleveroni Collect.Net'i esindaja lisab, et SnapLocker postkastidesse saavad saadetisi jätta kõik kullerteenuse operaatorid. Ojakivi sõnul nähaksegi koostööd eelkõige kinnisvaraarendajatega, kullerfirmadega, e-kauplejatega, aga ka jaekauplustega. Nutipostkastid oleksid teenuse laiendmise võimalus näiteks ka Omnivale, Itella SmartPostile jne, kuid kõige enam on teenus mõeldud lõpptarbijale, kes hindab mugavust, innovaatilisust ning kiirust.

Cleveron on Eesti kapitalil põhinev tehnoloogiaettevõte, mis arendab jaekaubanduse- ja logistikaettevõtetele mõeldud pakkide edastamise tehnoloogiat. Cleveroni pakiterminal PackRobot on maailma mastaabis esimene mudel robootikal põhinevate pakiautomaatide põlvkonnas. Uuendusliku tehnoloogia ja rahvusvaheliste suurklientide toel on Cleveroni eesmärk saada oma sektori liidriks Euroopas ja USAs.

Eksklusiivne elu- ja ärihoone LAEV asub Tallinnas Rocca al Mares Vabaõhumuuseumi tee 1, selles on 29 korterit ning 17 äripinda. Hoone eristuva arhitektuurse lahenduse autoriks on Raivo Kotov ja arhitektuuribüroo KOKO, arendajaks on Triestate OÜ.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757