Autor: Kaubandus.ee • 2. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

H&M, KappAhl ja Lindex käivitasid säästlikuma kilekottide tarbimise kampaania

H&M
Foto: Raul Mee
1. juunil algas H&M’is, KappaAhl’is ja Lindexis kampaania, mille eesmärk on vähendada kottide tarbimist ning suurendada kilekottide negatiivset keskkonna mõju teadlikkust. Kolm moeketti alustasid ka enda kilekottide muutmist ning toetavad säästvat arengut.

Antud algatus on vastuseks tulevasele Euroopa Liidu kilekottide tarbimise vähendamise direktiivile.

H&M, KappAhl ja Lindex ootavad antud ettevõtmisega ühinema veel teisigi ettevõtteid. Kõik, kes selle projektiga ühinevad võtavad kohustuse küsida kõikide klientide käest kilekottide eest raha ning on kohustatud kommunikeerima kilekottide negatiivset mõju keskkonnale ja andma infot selle kohta, kuidas kilekotte säästlikumalt tarbida.

Kampaaniaga alustati Rootsis, kuid kolme moeketi initsiatiiv on laieneda ka teistele turgudele.

Inimkonnal on suur vastutus vähendada igasuguste kilekottide kasutamist. Nii paber- kui ka plastikkottidel on kliimale negatiivne mõju. Isegi, kui kilekott on tehtud uuendatavast materjalist, siis nende tootmine, transport kui ka taastootmine on väga energiamahukad. Ühe plastkoti töötlemine looduses võtab aega 400 aastat. Lagunemisprotsessis muutub kilekott väikesteks tükkideks, mis satuvad nii loomade kui ka inimeste toiduahelasse. Samuti on puuvillast kottide valmistamine väga ressursirikas. Inimestel on tarvis neid kotte kasutada 130 – 400 korda, et nende keskkonnamõju oleks võrdne kilekotiga.

Moeketid on seda meelt, et kasutusele tuleb võtta vähem kilekotte ning kasutada korduvalt olemasolevaid. Parim variant on kodust kilekott kaasa võtta ning kasutada seda uute ostude sooritamiseks. Nende moekettide sõnul peaks see muutuma klientide jaoks rutiinseks tegevuseks, mis säästab planeedi ressursse kui ka majandust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757