Leedus karmistuvad alkoholimüügi tingimused

alkohol
alkohol

Leedu karm alkoholitarbimist piirav seadus hakkab kehtima uuest aastast, mis keelab alla 20-aastastele alkoholi müüa ning samas piiratakse ka alkoholimüügi kellaaegu.

Uue seaduse kohaselt ei tohi noored alkohoolseid jooke käes hoidagi, kirjutab Postimees. Müügiaega piiratakse tööpäeviti ja laupäeviti kümnest kümneni, pühapäeval aga kümnest kolmeni päeval ning keeluajal ei tohi alkohoolseid jooke kaasa müüa ka kohvikud, baarid ja restoranid.

Firmadele, kes soovivad festivalidel alkohoolseid jooke müüa, antakse 2019. aastani kehtivad ühekordsed load, mille alusel tohib müüa kuni 13-protsendilise alkoholisisaldusega tooteid. See aga tähendab, et keelu alla satuks osa veine, rääkimata viskifestivalidest, mis sootuks keelatakse.

2020. aastal jõustuks seaduseelnõu järgi täielik alkoholireklaami keeld. Ka keelataks mõne alkoholiga seotud kaubamärgi või toote juhuslik näitamine televisioonis ja sotsiaalmeedias.

Loe pikemalt Postimehest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara