Ministeerium tahab ka jogurteid maksustada

Ministeerium tahab ka jogurteid maksustada
Ministeerium tahab ka jogurteid maksustada

Rahandusministeerium esitas riigikogu rahanduskomisjonile ettepanekud magusamaksu seaduseelnõu muutmiseks, mille järgi hõlmaks uus maks ka suhkrut või magusainet sisaldavaid piimajooke, näiteks jogurteid ja keefiri.

Muudatusettepaneku järgi käsitletaks magustatud joogina ka piima baasil valmistatud jooke, mis sisaldavad suhkrut või magusainet, nagu magusad jogurtid, keefirid, ning ka magusad taimepiimad nagu sojapiim, kirjutab ERR.

Eelnõuga täiendas ministeerium ka magustatud joogi terminit: see on magusainet või suhkrut sisaldav jook, kuid ka siirup, pulber või graanulid, millest magustatud jooki valmistatakse. Samas on muudatuses välja toodud, et magustatud jookide hulka ei loeta toidulisandeid ega meditsiinilisel eesmärgil tehtud jooke.

Seda, kui palju muudatus peaks riigieelarvesse lisa tooma, ei soovinud rahandusministeerium veel prognoosida.

Saaremaa Piimatööstuse juht Ülo Kivine ütles, et nende tööstus juustu- ja võitootjana suhkrut ei kasuta, kuid probleem on selles, et otsused on tulnud kiiresti ja järsku, tuues ettevõtjatele planeerimatuid kulusid.

Loe pikemalt ERRist.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara