Autor: Kaubandus.ee • 15. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: eestlased elavad üha vähem võlgu

Tele2 tootedirektori Katrin Aron
Foto: Andras Kralla
Tele2 statistika järgi on tänavu soetatud telefonidest 40% ostetud järelmaksuga. Eelmise aasta samal perioodil moodustas järelmaksu osakaal kogu müügist rohkem kui poole ehk 52%.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on aastaga eestlaste ostujõud kasvanud märgatavalt, sest üha enam eelistatakse nutiseade kohe välja osta.

„Kõrge tööhõive määr, suuremad palgad ja tarbijate kindlustunne võimaldavad suunata rohkem vahendeid tarbimisse,“ ütles Aron, kelle sõnul on aastaga tõusnud on ka seadme keskmine hind.

Aroni sõnul ostetakse järelmaksuga pigem telefone, mille hinnad algavad 600 eurost ja 68% klientidest valib järelmaksuperioodi pikkuseks 24 kuud. „Kallimaid telefone eelistavad just noored ning sageli ostavad vanemad neile tehniliselt võimeka ja hinnalisema telefoni, kuid kasutavad selleks järelmaksu võimalust,“ rääkis Aron. Ta lisas, et järelmaksu osakaal kasvab hüppeliselt kooli alguse ja jõuluperioodil.

„Viisime koostöös uuringufirma Faktum & Arikoga läbi uuringu, mille valimisse kuulus 525 Eesti mobiilioperaatorite klienti. Kui praegu on võimalus telefoni eest kohe maksta 60% klientidest, siis uuringu tulemustest selgus, et võimaluse korral ostaks uue telefoni kohe välja 80% vastanutest,“ lisas Aron.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757