Malevlased saavad suvel töökogemust ka kaubanduses

Malevlased lähevad tööle ka Viimsi Keskuse Sportla
Malevlased lähevad tööle ka Viimsi Keskuse Sportlandi kauplusesse

Viimsi õpilasmaleva 54st noorest saab kümme sel suvel esmase töö- ja praktikakogemuse Viimsi Keskuses, proovides lihtsamaid ameteid.

Viimsi Keskuse turundusjuhi Piret Kulli sõnul pöördus nende poole ideega malevanoortele keskuses suvel praktikakogemust pakkuda vald ja keskus oli meeleldi valmis vahvas ettevõtmises kaasa lööma. „Malevakogemus, nagu kõik muu meie ümber, on aastatega palju  muutunud ning juba aastaid on üsna tavapärane, et noored ei käi abiks vaid põllutöödel, aga õpilasmalevat viiakse läbi ka linnakeskkonnas, proovides kätt erinevate ametitega,“ lisas Kull.

Viimsi valla haridus- ja noorsootöö peaspetsialisti Kadi Bruusi sõnul valitakse kohad, kus malevanoored saavad kaasa lüüa, suuresti noorte enda initsiatiivi alusel ja huvi kaubandussektoris kätt proovida on aastate jooksul suurenenud. „See, kus tööl käiakse malevasuvel, on muidugi vaid üks osa kogu malevakogemusest. Sama tähtsad on ka maleva traditsioonid, ühisüritused ja meeldejäävad ettevõtmised. Ühe toreda malevasuve lõpuks on iga noor nii töökogemuse kui ka vähemalt sõbra või paari võrra rikkam,“ lisas Bruus.

Noored toimetavad keskuses Selveri, Apollo, Sportlandi ja Koduekstra kauplustes ning väiksemas mahus Muuv Seiklusmaal ja spordiklubis MyFitness. Nagu ka muudel malevatöödel, makstakse noortele tasu ning töökoormus pannakse paika vastavalt seaduses lubatud määradele ja huvile.

Viimsi Keskus on 2015. aasta augustis avatud ostukeskus, kus tegutseb ligi 14 000 m2 pinnal 40 kauplust, toitlustuskohta ja teenindusasutust. Keskuse juures on 300 kohaga parkla. Viimsi Keskusest leiab nii Harjumaa suurima valiku gurmee- ja ökotooteid, piirkonna suurima Selveri kui ka uue spaa-kontseptsiooniga spordikeskuse ning meelelahutusala, mis koondab tegevusi nii lastele kui ka täiskasvanutele. Viimsi Keskus hinnati kaubanduse kategoorias kolme parima hulka maineka konkursi Baltic Real Estate Awards 2016 poolt.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara