Amazon ostab Whole Foodsi

Amazon ostis Whole Foods Marketi
Amazon ostis Whole Foods Marketi

Amazon andis teada, et ostab Whole Foodsi 13,7 miljardi dollari eest, vahendab Business Insider.

Pärast uudise teatavaks saamist on Whole Foodsi aktsia tõusnud pea 27% võrra, 41,94 dollarile.

Jeff Bezos teatas, et Whole Foods on paljude inimeste seas väga populaarne, kuna see pakub parimaid naturaalseid ja orgaanilisi toiduaineid. “Nad teevad imelist tööd ning me tahame seda jätkata,” lisas Bezos ametliku pressiteate vahendusel.

Amazoni jaoks on tegu seni kõige suurema tehinguga. 2014. aastal ostis ettevõte 970 miljoni dollari eest Twitchi ning viis aastat enne seda Zappose, sedapuhku 850 miljoni dollari eest. Global Data Retail tegevjuht Neil Saunders ütles, et sellest tehingust võidavad mõlemad osapooled. 

"Kuigi Amazon on olnud pidev oht toidukaupade tööstusele, siis enamusele tundus see siiski kauge," ütles Saunders. Tema sõnul nüüd see arvamus muutub. "Ainus leevendus on see, et mida rohkem niššis Whole Foods tegeleb, seda väiksem on oht teistele turul tegutsejatele."

Praeguse seisuga ei muutu Whole Foodsi bränd ega ka ettevõtte juht, kelleks jääb John Mackey.

Osale arutelus

  • Pille Ivask, kaasautor

    Pille Ivask, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara