Autor: Kaubandus.ee • 27. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iseteenindus pole veel kassiiridelt tööd võtnud

Rimi iseteeninduskassad.
Foto: Andres Haabu
Kaheksa aasta eest avati Lembitu Konsumis Tartu esimesed iseteeninduskassad ning nüüdseks on need levinud pea kõigisse suurematesse kauplustesse. Ehkki tavakassad on klientide hulgas veel populaarsemad, näitab iseteeninduskassade kasutamine tõusutrendi, kirjutab Tartu Postimees.

Coopi andmetel laseb Kvartali Maksimarketis 22 protsenti ostjatest oma kaubad ise kassast läbi. Samas on Lõunakeskuse Maksimarketis vastav näitaja 14 protsenti. Selverites sooritatakse iseteeninduses keskmiselt iga kolmas ost. Maxima Tartu kauplustes teeb seda iga neljas klient. Rimi iseteeninduskassades käib 20–30 protsenti päevastest ostjatest.

Kaubamaja toidumaailma turundusspetsialist Marika Kurim nentis, et suurem osa oste tehakse neil tavakassades. Teisalt tõdes Kurimi, et iseteeninduskassade kasutamine on stabiilselt tõusev trend ning need, kes on uuendusega kaasa läinud, annavad valdavalt positiivset tagasisidet. 

Ka Selveri kommunikatsioonispetsialist Karl-Villam Vaserik rääkis, et iseteeninduskassades sooritatud ostud moodustavad iga kuuga aina suurema osa nende käibest.

Sama nentis Maxima Eesti peadirektor Vygintas Šapokas. "Kui keskmiselt kasutab nüüdisaegseid kassasid veerand ostjatest, siis suuremates kauplustes on neid juba üle poole," ütles ta. 

Loe pikemalt Tartu Postimehest

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757