Autor: Märt Belkin • 30. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cinamon teeb Helsingisse kino

Kinosaal.
Foto: Raul Mee
Seni vaid Baltikumis tegutsenud kinokett Cinamon avab tuleval aastal kino Helsingisse kerkivas ülimoodsas Redi keskuses ning laieneb Soomes edaspidi veelgi.

Eestis Kosmose kino opereeriv Cinamon Holding on praeguseks alla kirjutanud lepingu Redi elustiilikeskusega. "Teeme sinna uue ja ilusa kino," ütles keti kommertsdirektor Toomas Luhats. See on Cinamoni esimene kino Soomes.

Äärmiselt ambitsioonikas Redi arendusprojekt saab valmis tuleva aasta sügisel. Selle raames kerkivad Helsingi kesklinna kuni 35 korrusega pilvelõhkujad – kaheksa elamut ja üks kaubanduskeskus, mille kogupind on üle 60 000 ruutmeetri. Sellest 2400 ruutmeetrit võtab uus Cinamoni kino, mis avab uksed samuti 2018. aasta septembris.

Viie saaliga multiplex-kinosse mahub umbes 700 inimest. Luhatsi sõnul on see valmides tõenäoliselt üks moodsamaid piirkonnas. Cinamon Holding prognoosib, et aastas hakkab Redi kinos käima umbes 250 000 inimest.

Käimas on pikalt läbi mõeldud laienemine Soome turule, kinnitas Luhats. Ühe kinoga asi ei piirdu, vaid Soome turule teeb Cinamon neid veel. Täpsetest plaanidest on aga veel vara rääkida.

Cinamon Holdingul on Eestis, Lätis ja Leedus praegu kokku viis kino. Keti peakorter asub Eestis, selle suuromanik on Vene investoritele kuuluv firma DLT Capital. Firma omanik Tatjana Tolstaya on ka Cinamoni keti tegevjuht.

2015. aastal kasvas Cinamoni käive üle kahe korra, 8,6 miljonile eurole, samas jäi ettevõte puhaskahjumisse ligi 10 000 euroga. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757