Autor: Kaubandus.ee • 30. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

S Group ostab Stockmanni Delikatessi ärid Soomes

Stockmann.
Foto: Julia-Maria Linna
Stockmann müüb oma Delikatessi ärid Soomes S Groupile – Baltikumis jätkab oma Delikatessi kaupluste juhtimist Stockmann.

Stockmann ja S Group kirjutasid alla kokkuleppele, millega Stockmann müüb Stockmann Delikatessi äride juhtimise õiguse Soomes S Groupi piirkondlikele koostööpartneritele, teatas ettevõte.

Stockmann Delikatessi äritegevus Baltikumis jääb Stockmanni juhtida. Stockmann Delikatessi kauplused jätkavad tegevust Stockmanni kaubamajades Tallinnas js Riias ning kõigis praegustes asukohtades Soomes.

Stockmannil on plaanis investeerida lähiaastatel nii Tallinnas kui ka Riias asuvate Delikatessi kaupluste renoveerimisse ja nüüdisajastamisse. Uuendustööd on kõigepealt plaanis Tallinnas ja need algavad 2018. aastal.

„Kasumliku kasvu tekitamiseks peab Stockmann tegema strateegilisi valikuid. Balti riikides jätkame ise Delikatessi kaupluste juhtimist. Toiduelamusel on ülioluline osa meie kaubamaja kontseptsioonis kui tervikus ja teeme jätkuvaid pingutusi, et kindlustada oma klientidele ka edaspidi juurdepääs parimatele toidukauplustele Tallinnas ja Riias. Soomes on ostu- ja eriti logistikategevused mõjutanud Stockmann Delikatessi konkurentsivõimelisust. Seega ühendab Delikatess Soomes jõud S Groupiga, millel on olemas tahe ja vahendid nimetatud äri edasi arendada,“ sõnab Stockmanni tegevjuht Lauri Veijalainen.

Baltikumis on toidu osakaal kogumüügis suurem kui Soomes ja Delikatessi ärid kasumlikud. Riia ja Tallinna kaubamajades on olemas kohalikud toiduäri eest vastutavad üksused. Suurem osa toodetest ostetakse kohalikelt pakkujatelt nende oma ostuorganisatsioonide vahendusel, seega pole Soomes aset leidval tehingul märkimisväärset mõju Stockmanni Delikatessi kauplustele Balti riikides. Soomes tehtav tehing ootab heakskiitu Soome Konkurentsi- ja Tarbijaametilt. Kui see pälvib heakskiidu 2017. aasta jooksul, on võimalik tehing lõpule viia 31. detsembril 2017.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757