Aasia toidu restoran avas viis uut toidukohta ja investeeris 1,6 miljonit

Aasia toidu restoran avas viis uut toidukohta ja i
Aasia toidu restoran avas viis uut toidukohta ja i

Restoranifirma McKenzie Invest sattus mullu kahjumisse, aga ettevõte avas viis uut restorani ja tegi suuri investeeringuid.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et restorani- ja toitlustusfirma McKenzie Invest OÜ müügitulu suurenes 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 38 protsenti, 7,00 miljoni euroni. Ärikahjum ulatus 68 713 euroni, veel 2015. aastal teeniti 222 810 eurot kasumit.

Ettevõtte keskmine töötajate arv tõusis 2016. aastal (võrreldes 2015. aastaga) 39 võrra, 219ni. Käive töötaja kohta tõusis 12 protsenti, 31 961 euroni. Keskmine brutotasu kasvas 15 protsenti, 821,2 euroni. Juhatuse liikmetele maksti tasu 56 000 eurot.

„2016. aastal avati viis uut restorani – Tartu Kvartali keskuses CHI, Mustamäe keskuses Chopsticks ja Little India ja Viru keskuses samuti Chopsticks ja Little India,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „Tehtud investeeringutest oli aruandeaastal kõige olulisem põhivara soetamine. Aruandeaastal soetati põhivara kokku 1,6 miljoni euro eest.“ Ettevõtte järgmise aasta eesmärgiks on kasumlikkuse parandamine.

Ettevõtte omanikud on Tara Chand Thakur (50 protsenti), Ivar Vendelin (34 protsenti) ja Toomas Kruus (16 protsenti). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Osale arutelus

  • Mait Kraun
    Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara