19. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskuse kaupluste käive kasvas 5,1%

Foto: Tiit Mõtus
Viru Keskuse kaupluste ja teeninduskohtade käibekasv 2017. aasta esimesel poolaastal oli 5,1% ning keskust külastati 7,9 miljonit korda.

Käesoleva aasta esimese kuue kuu kaupluste ja teeninduskohtade käive oli 65,8 miljonit eurot, mis möödunud aasta sama perioodiga võrreldes kasvas 5,1%. Viru Keskuse külastatavus suurenes 3,8% ja keskust külastati esimesel poolaastal 7,9 miljonit korda. Sooritatud ostude arv oli 3,8 miljonit ning kasv võrreldes 2016. aasta esimese poolaastaga 3,1%. Esimese poolaasta külastatavuse rekord oli 8. aprillil, mil keskust külastatati 63 704 korda.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on esimese poolaasta majandustulemused prognoositust positiivsemad. “Ka äsjalõppenud juunikuu tulemustega võib rahule jääda,” sõnas ta ning mainis, et juunikuine käibekasv oli 6,4% ning külastajate arv suurenes juunis 5,9%. “Esimesel poolaastal suurenes Viru Keskuses enim ilu – ja tervisetoodete valdkonna tulemuslikkus ning paranesid toitlustussektori tulemused,” kommenteeris Vasar ning sõnas, et toitlustusvaldkonna tulemuslikkuse kasv 14% oli igati ootuspärane, kuna möödunud aastal avati Viru Keskuse teisel korrusel mitu uue kontseptsiooniga restorani.

Viru Keskus hoiab jätkuvalt Eestis jõulist liidripositsiooni ostukeskuste seas nii keskuse külastatavuse kui ka kaubanduskeskuste tulemuslikkuse st käibe suhte võrdluses ruutmeetrile. Colliers International Estonia andmetel ületab Viru Keskuse käibe ja ruutmeetri suhe märkimisväärselt ka Helsingi ning Riia parima 5 kaubanduskeskuse tulemuslikkuse.

Viru Keskus on Eesti suurima külastatavusega ostu- ja meelelahutuskeskus. Viru Keskuses on üle saja kaupluse ja teeninduskoha. Viru Keskusele on omistatud Eestis ainus jätkusuutliku hoone opereerimise hõbesertifikaat LEED O&M ning keskuse turundus – ja kommunikatsioonitegevus on pälvinud 28 auhinda.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757