4. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aldo Dapon lahkus Porto Franco tegevjuhi kohalt

Aldo Dapon
Foto: Andras Kralla
Palju kõneainet pakkunud kaubandus- ja ärikeskuse Porto Franco juhatuse liige Aldo Dapon lahkus ametist. Ettevõtet juhib praegu üksinda suurettevõtja Hillar Tederi poeg Rauno Teder.

Äriregistri andmetel lahkus Dapon Porto Franco juhatusest 11. juulil. Selleks ajaks oli ta ametis olnud pisut alla kahe aasta.

Porto Franco nõukogu liige Lembit Lump ütles, et Aldo Daponil sai töölepingu tähtaeg läbi ja seda ei pikendatud. „Kui Aldo Dapon ei taha jätkata, ei saa teda selleks sundida. Leping sai täis ja vastastikust tungi polnud, et peaks lepingut pikendama ja siis lõppeski ära,“ rääkis Lump.

Tema sõnul tegi Dapon tublit tööd. „Kahju muidugi, peame selle olukorra nüüd kuidagi lahendama,“ lisas ta. Nimelt ootas Porto Franco küllaltki pikalt ehitusluba, et hakata edasi ehitama Porto Franco kaubandus- ja ärikeskust. Tegu on arendusega, mis läheb maksma umbes 160 miljonit eurot, keskuse üldpind on umbes 150 000 m². Lumbi sõnul on vaja juhatuse liikme kohta nüüd üsna pea mehitada, kuna ärikeskuse ehitus läheb iga hetk täiel võimsusel lahti.

Porto Franco arendust on saatnud mitu muret: tuli teha uus arhitektuurikonkurss, üleval on vaidlus naabri Capital Milliga. Ehitusloa saamine läks üle kivide ja kändude. Aja jooksul tuli selleks teha kokku viis projektdokumentatsiooni. Maapealse osa ehitusluba on Porto Franco laual eelmise aasta lõpust.

Selle aasta veebruaris andis Rauno Teder Äripäevale oma elu esimese avaliku intervjuu. Intervjuu andis ta koos Aldo Daponiga.

Autor: Eliisa Matsalu, Äripäeva ajakirjanik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757