4. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Benu Apteek sai valdkonna esimesena keskkonnasõbralikkuse sertifikaadi

Foto: Erik Prozes
Benu Apteek ja ravimite hulgimüügiga tegelev Benu emaettevõte Tamro Eesti said oma valdkonna esimestena sertifikaadi, mis kinnitab nende ettevõtete keskkonnasõbralikkust.

Rahvusvahelise energiajuhtimise sertifikaat ISO 50001 näitab, et ettevõttes kasutatakse energiaressursse efektiivset ja keskkonnasõbralikult.

Tamro Eesti tegevjuhi Janno Kurg sõnul on energiajuhtimine saanud üheks tänapäevase ettevõtte tegevuse tähtsaks osaks. “Energiakulude kasv ning kasvuhoonegaaside leviku piiramise nõuded sunnivad kõiki ettevõtteid energiajuhtimise vajadusele tähelepanu pöörama. See aitab jälgida ja analüüsida ettevõtte energiatõhusust ning seeläbi vähendada oma kulutusi. Kokkuhoitud ressursi saab aga omakorda investeerida ettevõtte arengusse,” ütles Kurg, kelle sõnul hakkab energiatõhusus väga olulist rolli mängima näiteks hankeprotsessides.

“Oluline on ka töötajate kaasamine. Me kutsume Tamros ja Benu Apteegis oma inimesi üles energiasäästlikkuse teemal ettepanekuid tegema ja oma tähelepanekuid jagama. Keskkonnasäästlik mõtteviis võiks inimestega kaasas käia mitte ainult tööl, vaid ka töövälisel ajal. Selle suunas me ka Benu apteekides pingutame,” lisas Kurg.

Auditi viis läbi Bureau Veritas Latvia SIA. Erilist tähelepanu pöörati just sellele, kuidas ettevõtted oma igapäevategevuses energiaressursse kasutavad ning milliseid põhimõtteid on juurutatud, et energiakulu vähendada. Sertifikaat on tõestuseks, et ettevõtete tegutsemise aluseks on  jätkusuutliku energiasäästu arengu põhimõtted.

Energiatõhususe väljaselgitamisel võeti arvesse nii ruumide sisustamist, seadmete ja süsteemide paigaldust ning ümberehitusprojektide läbiviimist. “Näiteks kontoris, laohoonetes ja apteegi ruumides oleme erilist tähelepanu pööranud just energiasäästlikule valgustusele, kaupade transpordis on oluline roll logistikal, et vähendada kütusekulu, samuti koolitame oma töötajaid energiasäästlikult käituma,” kirjeldas Kurg tegevusi, mida Tamros ja Benu Apteegis energiasäästu nimel ette on võetud. 

ISO 50001 on nüüdisaegne energiajuhtimissüsteemi standard, mis on lisatud Euroopa direktiivi nõuetesse kui üks energiaressursside tarbimise vähendamise meede.  Standard ISO 50001 sisaldab kasutamiseeskirju ja -nõudeid, mis aitavad luua ja toetada energia juhtimissüsteemi organisatsioonides olenemata nende tegutsemisvaldkonnast.

Benu Apteek on üle-euroopaline apteeke ühendav kaubamärk. Benu Apteek ning emaettevõte Tamro kuuluvad kontserni PHOENIX Group, mis on suurim ravimite müüja Euroopas. Eestis tegutseb kokku üle 160 Benu Apteegi, mille enam kui 400 proviisorit ja farmatseuti on Eesti inimestele abiks igapäevaste tervisemurede lahendamisel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757