Veokimüüja kasvatas käivet ja turuosa

Keil M.A. juhataja Margus Mängel
Keil M.A. juhataja Margus Mängel

Veokite ja busside müüja Keil M.A OÜ, kes võitis eelmisel aastal Äripäeva jaekaubanduse TOPi kasvatas käivet, aga kasum langes. Samas suutis ettevõte oma turuosa suurendada.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mootorsõidukite müügiga tegeleva Keil M.A. OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal kolm protsenti, 24,41 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum langes 690 782 euro võrra, 1,26 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 47 inimest, see näitaja aastaga ei muutunud. Käive töötaja kohta suurenes kolm protsenti, 519 276 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 11 protsenti, 1870 euroni kuus.

 

"2016. aasta majandustulemusi saab osaühingu Keil M.A. jaoks pidada heaks. Firma müügitulu kasvas ja kasum küll vähenes, aga kasumi absoluutnumbrit võib siiski pidada heaks," kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. "Põhiosa käibest andis MANi veokite ja varuosade müük ning teenindus. Turuosa suurenes 6,6 protsendilt (2015) 9,6 protsendile (2016)."

Ettevõtte omanikud on Helmut Friedrich Georg Keil (56,67 protsenti), Andres Mängel (21,67 protsenti) ja Margus Mängel (21,67 protsenti). Eelmisel aastal võeti ettevõttest 212 000 eurot dividende. Sama summa maksid omanikud endale ka 2015. aastal.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva Infopangas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara