Saksa jaekett eemaldas lettidelt võõramaised tooted

Edeka kauplus
Edeka kauplus

Saksamaa jaekett Edeka Hamburgi kauplus eemaldas üheks päevaks kaupluse lettidelt kõik võõramaised tooted, et juhtida tähelepanu rassismile ja võõravihale

Kui kliendid Hamburgis asuvasse Edeka kauplusesse sisse astusid, siis tabas neid üllatus, et kaupluse letid on peaaegu tühjad. Kaupluse lettidel oli väike osa tooteid, mis oli valmistatud Saksamaal. Esialgu võis jääda klientidele mulje, et kaubad on jäetud tellimata, kuid siis märkasid nad müstilisi silte kaupluses „Nii tühi on riiul ilma välismaalasteta“ või „Riiul on küllaltki igav ilma valikuteta?“, kirjutab Bored Panda.

Tuli välja, et Edeka tegi sellise vastuolulise käigu juhtimaks tähelepanu ühiskonnas levivale rassismile ja hoolimatusele meist erinevate vastu. Selle sammu tulemusena ei olnud lettidelt leida Kreeka oliive, Hispaania tomateid ega teisi traditsioonilisi tooteid. „Edeka seisab mitmekesisuse eest ning meie lettidel on suur valik tooteid, mis on toodetud Saksamaal,“ ütles jaeketi kõneisik. „Kuid need on koos toodetega teistest riikidest, mis loovad unikaalse paljususe, mida meie kliendid väärtustavad.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara