Autor: Marili Niidumaa • 29. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kütt: Olen kindel, et drooniga kaubavedu tuleb

Arno Kütt
Foto: Andras Kralla
Droon on teatud kohtades kõige kiirem ja kõige odavam, on Cleveroni juht Arno Kütt kindel. Cleveronil on tarvis veel palju arendusega tegeleda, kuid ta on kindel, et droonidega kaubavedu tuleb.

Loe intervjuud Äriplaani 2018 esineja ja Cleveroni juhi Arno Kütiga:

Mis tõi teile edu Walmartiga?

Me töötame välja sellised tooted, mida praegu olemas ei ole. Kui see toode õnnestub ja sa oled sellega maailmas esimene, siis on sul suured võimalused saada kliendid nagu Walmart. Kui sa tahad ainult kopeerida olemasolevat, siis on väga keeruline jõuda nende klientideni. Kui Walmartil on mure, mida ta tahab lahendada, ja kui sa pakud sellise lahenduse, mida keegi teine pole pakkunud, siis ei ole üldse keeruline jalga ukse vahele saada.

Kui tõsiselt olete mõelnud kaubaveost droonidega?

Amazon tuli aastaid tagasi välja jutuga, et nad hakkavad droonidega pakke vedama. Mu esimene reaktsioon oli, et see on PR-trikk. Kui panin numbreid Excelisse ja natukene süvenesin, sain aru, et seal ootab väga tõsine tulevikuäri. Droon on teatud kohtades kõige kiirem ja kõige odavam. Viljandis testisime teenust sel suvel - mobiiltelefonist tellisid endale joogi ja viie minuti pärast oli jook kohal. Meil on vaja veel palju arendusega tegeleda, kuid ma olen kindel, et droonidega kaubavedu tuleb. Kas viie või kümne aasta pärast, aga tuleb. 

Kes on järgmine klient, kellest me veel ei tea?

Meil on palju läbirääkimisi pooleli, järgmine suurem tuleb Euroopa poolt. Täna veel nime öelda ei saa.

Millal me saame teada?

Ma arvan, et Äriplaani konverentsil

Mis tüüpi ettevõttest me räägime?

Väga tuntud ettevõttest, ma kahjuks rohkem ei saa rääkida.

Äripäeva korraldatav Eesti suurim majanduskonverents Äriplaan 2018 toimub 28. septembril ning seal räägivad ettevõtjad oma ootustest ja hirmudest ning tuleva aasta äriplaanist. Pääsmed ja programm leiab SIIT. 

Loe täispikka intervjuud Arno Kütiga Äripäevast. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757