15. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avati Lõunakeskuse järgmine laiendus

Tartu kaupluse avasid (vasakult) Indoor Group AS tegevjuht Kari Forssten, Asko ja Sotka üksusejuht Kairi Rahu, Soome suursaadik Kirsti Narinen, Tartu linnapea Urmas Klaas, Lõunakeskus OÜ juhatuse liige Jaan Lott ja Ülenurme valla vallavanem Aivar Aleksejev.
Foto: Indoor Group
Sel kevadel uuenduskuuri läbi teinud Lõuna-Eesti suurim kaubanduspark Lõunakeskus avas täna uue kõrvalhoone, kuhu kolisid Asko ja Sotka mööblikaubamajad. 4200-ruutmeetrisel laiendusel avatakse peagi ka Mileedi lilleäri.

Lõunakeskuse juhi Jaan Loti sõnul pakub vastavatud kauplusehoone Lõunakeskuse klientidele edaspidi veelgi paremat sisustusalast tootevalikut. “Asko, Sotka ja Mileedi moodustavad üheskoos oma uues hoones sisustamisele spetsialiseerunud terviku, kus klient saab kõik oma kodu või kontori sisustamiseks vajaliku mugavalt ühest kohast kätte,” rääkis Lott ning lisas, et just Sotka hoone avamisega 2002. aastal sai Lõunakeskusest kaubanduspark.

Tartu Asko ja Sotka üksusejuhi Kairi Rahu sõnul pakub ettevõtte hetkel tööd kokku tosinale inimesele. “Uude majja kolimine võimaldab meil klientidele pakkuda oluliselt laiemat ja mitmekesisemat sisustus- ja mööblikaupade valikut ning personaalsemat teenindust,” ütles ta. Lisaks värsketele ruumidele on uuenenud ilme saanud Sotka kaubamärk ning eraldi osakond on loodud ka Asko diivanitehase toodangule.

“Lõunakeskus on teinud läbi jõudsa arengu ning hea meel on tõdeda, et laienduse käigus avatud mööblimaja ankurrentnikuks on just Soome sisustuskaubamaja Asko, mis järgmisel aastal oma 100. sünnipäeva tähistab,” sõnas avamisel osalenud Soome suursaadik Kirsti Narinen.

Tartus on Asko ja Sotka kauplused oma senistel müügipindadel opereerinud vastavalt 11 ja 15 aastat. “Tartu on meie jaoks väga oluline piirkond ning avaramatele kaubanduspindadele kolimine oli järgmine loogiline samm,” ütles Indoor Group AS-i tegevjuht Kari Forssten.

Uue mööblimaja avamisest võtsid osa Soome suursaadik Kristi Narinen, Tartu linnapea Urmas Klaas, Ülenurme valla vallavanem Aivar Aleksejev, Lõunakeskuse juhatuse liige Jaan Lott, Asko ja Sotka Tartu üksusejuht Kairi Rahu ning Indoor Groupi tegevjuht Kari Forssten. Mileedi lilleäri uus kauplus avatakse Asko ja Sotkaga samal kinnistul kuu aja pärast.

Indoor Group AS-i müügiketid Asko ja Sotka on Eestis tegutsenud juba 21 aastat. Esimesed mööblipoed alustasid tegevust Tallinnas, seejärel laieneti Tartusse ja Pärnusse ning avati täiendavad kauplused Tallinnas. Aastal 2018 täitub Asko ketil 100 aastat. Askol ja Sotkal on Eestis kokku kümme kauplust ning mõlemal ketil lisaks oma e-pood.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757