Euroopas kasvas uute sõiduautode müük augustis 5,6%

Autod, parkla
Autod, parkla

Uute sõiduautode turg kasvas Euroopa Liidus augustis 5,6% ja kaheksa kuu kokkuvõttes on müüdud 4,5% enam kui mullu samal perioodil.

Euroopa Liidu riikides müüdi augustis 865 047 uut sõiduautot. Kaheksa kuu müük aga ületas 10 miljoni piiri, samal ajal kui möödunud aastal oli see 9,8 miljonit.

Tõus jätkus peaaegu kõigil suurematel turgudel nagu Saksamaal (3,5%), Prantsusmaal (9,4%), Itaalias (15,8%) ja Hispaanias (13,0%). Ainult Brexiti ootel Suurbritannias, kus eelmistel aastatel on müük kasvanud tempokalt, on see tänavu pidevalt languses – augustis kukkus uute sõiduautode 6,4% ja kaheksa kuuga on langus 2,4%.

Kui Eestis on uute sõiduautode turg kasvanud tänavu kiirelt, siis teistes Balti riikides oli tõus augustis veelgi tempokam. Lätis kasvas müük 25,8% ja Leedus koguni 34,4%.

Euroopa autotootjad püstitasid uue eesmärgi CO2 emissiooni vähendamiseks

Plusspoolel on müük ka peaaegu kõigil suurematel autotootjatel, kes mõned päevad tagasi jõudsid kokkuleppele ja tegid omapoolse ettepaneku Euroopa Komisjonile uute sõiduautode CO2 emissiooni vähendamises pärast 2021. aastat. Euroopa autotootjate assotsiooni ACEA ettepanekul võiks võtta eesmärgiks vähendada 2030. aastaks süsinikdioksiidi emissiooni 20% võrra võrreldes 2021. aastaga.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara